Novinky ze Skutečně zdravých škol
-
Zdravější, chutnější a ekologičtější školní obědy: jaký je vývoj v Evropě
Vzhledem k rostoucímu počtu případů dětské obezity a cukrovky a rostoucím obavám o zdraví a výživu jsou evropské školy pod tlakem, aby se děti vydaly zdravější cestou....
-
Grantový program Jedlá školní zahrada získal další ocenění
Společnost Lidl převzala ocenění za 1. místo v soutěži TOP Odpovědná firma pomáhající okolí, pořádané Byznys pro společnost / Business for Society.
-
Nové směrnice pro školní stravování ve Slovinsku podporují udržitelnost, vzdělávání a minimalizaci plýtvání
Slovinsko se rozhodlo aktualizovat pokyny pro výživu ve vzdělávacích institucích s cílem zlepšit kvalitu stravování, podpořit zdravé návyky a přispět k udržitelnému...
-
Darování nevydaných obědů ze školních jídelen
Organizace Zachraň jídlo už delší čas dělá všechno pro to, aby se zachránily obědy, které děti ve školních jídelnách nesnědly.
-
Nové finské stravovací směrnice – méně masa a alkoholu, více zeleniny a bobulovin
Národní výživové směrnice finského úřadu pro potraviny doporučují konzumovat maximálně asi 350 gramů červeného masa na osobu týdně - úřad však doufá, že lidé...
-
Vyzkoušejte Zeleninové "Fish and Chips"
Vegetariánská vánoční inspirace od Pavla Drdely pro školní jídelny.
-
I v domovech seniorů a nemocnicích se plýtvá jídlem
Výzkum ukázal, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích
-
Obezita není epidemie, ale obchodní model
Kromě vzácných případů, kdy je obezita geneticky podmíněná, nadváha a obezita nevzniká jen tak. Je to důsledek potravinového systému, který silně podporuje nezdravé...
-
Mateřská škola Dobroměřice splnila zlatá kritéria programu Skutečně zdravá škola
Mateřská škola Dobroměřice v Ústeckém kraji jako pátá škola v České republice splnila všechna kritéria v bronzové, stříbrné i zlaté úrovni programu Skutečně zdravá...
-
Veřejné zakázky podporující agroekologickou transformaci v Evropě
Evropské zemědělství, společnost a ekonomika by se mohly proměnit, kdyby jen zlomek veřejných zakázek na kontinentu byl zadáván malým ekologickým a agroekologickým zemědělcům.