Provádějte osvětu mezi žáky a studenty
Připravili jsme pro vás řadu metodických materiálů, které můžete využít k představení tématu plýtvání jídlem vašim žákům a studentům.
Metodické návody a pracovní listy pro učitele
- Informační materiál pro učitele ZŠ a SŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - metodický list pro I. stupeň ZŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - metodický list pro II. stupeň ZŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - metodický list pro studenty SŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - pokus - metodický list pro I. stupeň ZŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - pokus - metodický list pro II. stupeň ZŠ
- Metodika výukové aktivity pro téma Důsledky plýtvání potravinami - metodický list Bez ledničky, uchování jídla na horší časy, pro studenty SŠ
Ve školní jídelně nebo na chodbě školy můžete udělat také výstavu k tématu plýtvání potravinami, podklady níže:
Výtvarné zpracování tématu plýtvání
V rámci hodin výtvárné výchovy požádejte žáky, aby výtvarným nebo grafickým způsobem vyjádřili své pocity z plýtání potravinami. Z výsledných prací můžete udělat výstavu ve školní jídelně. Nejinspirativnější práce rádi vystavíme na každoroční celostátní konferenci Skutečně zdravá škola. Inspirace od brazilských studentů zde.
Spolek Zachraň jídlo doporučuje 6 dokumentárních filmů, které nás určitě odnaučí plýtvat potravinami.
Propagace
Dejte vědět všem žákům a rodičům o tom, že se vaše škola do výzvy zapojila. Můžete použít logo výzvy a také plakát.
Manuál pro střih videa: V rámci projektu Miluji jídlo, neplýtvám! realizovaného v Královehradeckém kraji, byl vytvořen pro zapojené školy návod, jak sestříhat reportáž z akce. Materiál je pro vás k dispozici a budeme rádi, když jej s vašimi žáky využijete při propagaci vašich aktivit. Realizováno za podpory Královehradeckého kraje.