-
Potravinové preference – jak zvýšit oblibu pokrmů ve školní jídelně
27.11.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo stojí za plýtváním potravin ve školních jídelnách? Proč mají některé děti tolik zábran něco sníst? Je to důvod ke zlobě na děti nebo jejich rodiče? Kde se to bere a jak s tím lze...
-
Senzorické vzdělávání dětí metodou SAPERE
09.12.2024 | 14:30 - 15:30Online platforma ZOOMZveme pedagogy mateřských a základních škol na inspirativní webinář, který vás seznámí s unikátní metodou SAPERE. Tento osvědčený přístup, zaměřený na rozvoj zdravých stravovacích...
-
Aktivní učení ke zdravému stravování
29.01.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo vše lze udělat pro oživení vztahu mezi strávníky a školní kuchyní? Jak využít potenciál školní kuchyně, a ještě více začlenit školní stravování do výchovy ke zdraví a pro život?...
-
Veletrh BIOFACH 2025
11.02.2025 - 14.02.2025 | 09:00 - 18:00Norimberk, NěmeckoVe dnech 11. až 14. února 2025 poskytne BIOFACH, přední světový veletrh biopotravin, ucelený přehled o rozmanitých tématech biobranže.
-
Fermentace potravin a její využití ve školním stravování
26.02.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMZákladní principy různých typů fermentací potravin. Návody, jak začít fermentovat a proč vůbec. Recepty a tipy k usnadnění fermentace a upozornění na možné chyby, kterým se vyhnout.
-
Polotovary – jak využít „zbytky“ surovin v kuchyni
26.03.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMUmění tvořit polotovary je další krok k minimalizaci plýtvání potravinami. Probereme některé postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít nejrůznější zbytky...
-
Proteiny ve stravě a jejich význam ve školním obědu
30.04.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMAspekty, které je nutné mít na mysli při tvorbě jídelníčků bez ohledu na moderní výživové trendy. Co nám opravdu nesmí ve stravě chybět a proč. Podoby nevhodného příjmu živit dětmi...