Novinky ze Skutečně zdravých škol
Prohlédněte si příklady dobré praxe a úspěchy, kterých skutečně zdravé školy dosahují. Inspirujte se novými nápady na zlepšení školního stravování a celkové kultury jídla.
Chcete, aby se i ta vaše škola mohla pochlubit podobnými úspěchy a přispět svými příběhy?
Přidejte se do programu Skutečně zdravá škola a získejte odbornou podporu, ověřené materiály a možnost zapojit se do komunity dalších škol, které mění podobu školního stravování.
Registrujte vaši školu ještě dnes a sdílejte i vy svou cestu k zdravějšímu a udržitelnějšímu stravování!
-
Ve Zlíně se diskutovalo o lokálních surovinách pro školní jídelny
Ve středu 15. ledna 2025 se ve Zlíně uskutečnila debata za účasti farmářů, zástupců školních jídelen, starostů a zástupců Zlínského kraje. Hlavním cílem bylo sdílet...
-
Veletrh BIOFACH 2025 se blíží – Zajistěte si vstupenku & místo na jednodenním zájezdu
Pod heslem letošního ročníku Yes, we do! - jak úspěšně proměnit sektor biopotravin, ve dnech 11. až 14. února 2025 poskytne BIOFACH, přední světový veletrh biopotravin,...
-
Zdravější, chutnější a ekologičtější školní obědy: jaký je vývoj v Evropě
Vzhledem k rostoucímu počtu případů dětské obezity a cukrovky a rostoucím obavám o zdraví a výživu jsou evropské školy pod tlakem, aby se děti vydaly zdravější cestou....
-
Grantový program Jedlá školní zahrada získal další ocenění
Společnost Lidl převzala ocenění za 1. místo v soutěži TOP Odpovědná firma pomáhající okolí, pořádané Byznys pro společnost / Business for Society.
-
Nové směrnice pro školní stravování ve Slovinsku podporují udržitelnost, vzdělávání a minimalizaci plýtvání
Slovinsko se rozhodlo aktualizovat pokyny pro výživu ve vzdělávacích institucích s cílem zlepšit kvalitu stravování, podpořit zdravé návyky a přispět k udržitelnému...
-
Darování nevydaných obědů ze školních jídelen
Organizace Zachraň jídlo už delší čas dělá všechno pro to, aby se zachránily obědy, které děti ve školních jídelnách nesnědly.
-
Nové finské stravovací směrnice – méně masa a alkoholu, více zeleniny a bobulovin
Národní výživové směrnice finského úřadu pro potraviny doporučují konzumovat maximálně asi 350 gramů červeného masa na osobu týdně - úřad však doufá, že lidé...
-
Vyzkoušejte Zeleninové "Fish and Chips"
Vegetariánská vánoční inspirace od Pavla Drdely pro školní jídelny.
-
I v domovech seniorů a nemocnicích se plýtvá jídlem
Výzkum ukázal, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích
-
Obezita není epidemie, ale obchodní model
Kromě vzácných případů, kdy je obezita geneticky podmíněná, nadváha a obezita nevzniká jen tak. Je to důsledek potravinového systému, který silně podporuje nezdravé...