Žlutá pepitka a lívance.
Žlutá pepitka a lívance.
Zvykáme si na zdravější a chutnější kuchyni, objevujeme nová jídla, suroviny a jejich kombinace.
Rádi bychom se s Vámi podělili s dobrotou, která si jistě najde v našem jídelníčku pevné místo.
Dýňové lívance ze žluté pepitky zdobené tvarohem, mňam.
Po zveřejnění jídelníčku na aktuální týden jsme se ptali nejen my učitelky, ale také rodiče, co to vlastně je ta pepitka. I když už nějaký čas o stravě velmi přemýšlíme, o pepitce jsme ještě neslyšeli. Společně jsme hledali, doptávali se paní vedoucí školní kuchyně a tak trochu s napětím čekali, jak se podaří převtělit směs cizrny do výborných lívanců. A věřte, stálo to za to čekání a bádání. Zkuste si uvařit a ochutnejte, jak lze vařit zdravě z luštěnin a dýně zároveň atraktivně pro děti.
Přejeme Vám dobrou chuť a při zachycení okamžiků přejeme rychlejší reakci s foťákem v ruce, ať nemáte na fotkách jen prázdné talíře tak, jak se to stalo nám.