Zelný závitek s hovězím masem, pečené brambory

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Hovězí mleté maso

1,000

kg

Bílé zelí

2,200

kg

Mořská sůl

0,010

kg

Olivový olej

0,100

l

Slunečnicové semínko

0,200

kg

Brambory

2,200

kg

Technologický postup:

Zelné listy spaříme ve slané vodě nebo v páře a naplníme je ochuceným mletým masem se slunečnicovými semínky. Zabalíme je a pečeme v troubě na oleji. Mírně podléváme vodou nebo vývarem. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Vychladlé nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Závitky podáváme přelité trochou šťávy vzniklé při pečení zelí. TIP: Do mletého masa můžete přidat rýži, bulgur nebo obilné vločky. Zelný list se dá použít i kysaný.

BioŠkoly

Masité pokrmy
Zpět na výpis

Zelný závitek s hovězím masem, pečené brambory

Název suroviny

Množství

MJ

Hovězí mleté maso

1,000

kg

Bílé zelí

2,200

kg

Mořská sůl

0,010

kg

Olivový olej

0,100

l

Slunečnicové semínko

0,200

kg

Brambory

2,200

kg

Zelné listy spaříme ve slané vodě nebo v páře a naplníme je ochuceným mletým masem se slunečnicovými semínky. Zabalíme je a pečeme v troubě na oleji. Mírně podléváme vodou nebo vývarem. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Vychladlé nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Závitky podáváme přelité trochou šťávy vzniklé při pečení zelí. TIP: Do mletého masa můžete přidat rýži, bulgur nebo obilné vločky. Zelný list se dá použít i kysaný.

BioŠkoly