Zelný závitek s hovězím masem, pečené brambory
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Hovězí mleté maso |
1,000 |
kg |
Bílé zelí |
2,200 |
kg |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Olivový olej |
0,100 |
l |
Slunečnicové semínko |
0,200 |
kg |
Brambory |
2,200 |
kg |
Technologický postup:
Zelné listy spaříme ve slané vodě nebo v páře a naplníme je ochuceným mletým masem se slunečnicovými semínky. Zabalíme je a pečeme v troubě na oleji. Mírně podléváme vodou nebo vývarem. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Vychladlé nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Závitky podáváme přelité trochou šťávy vzniklé při pečení zelí. TIP: Do mletého masa můžete přidat rýži, bulgur nebo obilné vločky. Zelný list se dá použít i kysaný.
Zelný závitek s hovězím masem, pečené brambory
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Hovězí mleté maso |
1,000 |
kg |
Bílé zelí |
2,200 |
kg |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Olivový olej |
0,100 |
l |
Slunečnicové semínko |
0,200 |
kg |
Brambory |
2,200 |
kg |
Zelné listy spaříme ve slané vodě nebo v páře a naplníme je ochuceným mletým masem se slunečnicovými semínky. Zabalíme je a pečeme v troubě na oleji. Mírně podléváme vodou nebo vývarem. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Vychladlé nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Závitky podáváme přelité trochou šťávy vzniklé při pečení zelí. TIP: Do mletého masa můžete přidat rýži, bulgur nebo obilné vločky. Zelný list se dá použít i kysaný.