Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

mrkev

0,170

kg

kedlubna

0,120

kg

mražená kukuřice

0,060

kg

celer

0,100

kg

kapusta

0,180

kg

voda

2,300

l

lahůdkové droždí

0,060

kg

cibule

0,065

kg

česnek

0,012

kg

strouhanka

0,080

kg

vejce

2

ks

kudrnka

0,050

kg

mořská sůl

0,027

kg

Technologický postup:

Očištěnou a najemno nakrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě. Na knedlíčky smícháme vejce, sušené droždí, najemno pokrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku. Přes haluškovač protlačíme knedlíčky, které zavaříme 15 minut společně se zeleninou. (Knedlíčky z droždí představují zajímavou variantu běžných játrových knedlíčků).

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Název suroviny

Množství

MJ

mrkev

0,170

kg

kedlubna

0,120

kg

mražená kukuřice

0,060

kg

celer

0,100

kg

kapusta

0,180

kg

voda

2,300

l

lahůdkové droždí

0,060

kg

cibule

0,065

kg

česnek

0,012

kg

strouhanka

0,080

kg

vejce

2

ks

kudrnka

0,050

kg

mořská sůl

0,027

kg

Očištěnou a najemno nakrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě. Na knedlíčky smícháme vejce, sušené droždí, najemno pokrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku. Přes haluškovač protlačíme knedlíčky, které zavaříme 15 minut společně se zeleninou. (Knedlíčky z droždí představují zajímavou variantu běžných játrových knedlíčků).

Bio Školy