Zelené curry

Suroviny:

Zelené curry

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

mrkev

0,08

kg

celer

0,04

kg

květák

0,05

kg

cuketa

0,03

kg

lilek

0,03

kg

zázvor

0,01

kg

citronový koncetrát

0,01

l

bylinky koriandr

0,005

kg

cibule červená

0,03

kg

cukr třtinový

0,005

kg

pasta kari

0,008

kg

koření pepř

0,001

kg

nápoj kokosový

0,08

l

olej rostlinný

0,02

l

sůl

0,003

kg

semínka sezam černý

0,001

kg

zeleninový vývar

0,05

l

Technologický postup:

Rozpustíme cukr na karamel, přidáme olej, restujeme zázvor na malé kostičky, pastu curry žlutou (podle barvy pasty určujeme název), můžeme vylepšit limetkovými listy. Zalijeme zeleninovým vývarem. Začneme spařovat zeleninu připravenou na libovolné tvary do měkka. Vyjmeme a dochutíme  na jemno sekaným koriandrem, citronovou šťávou, pepřem. Zjemníme kokosovým mlékem dochutíme solí. Můžeme používat ve variantě s masem i bez masa. 

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Zelené curry

Zelené curry

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

mrkev

0,08

kg

celer

0,04

kg

květák

0,05

kg

cuketa

0,03

kg

lilek

0,03

kg

zázvor

0,01

kg

citronový koncetrát

0,01

l

bylinky koriandr

0,005

kg

cibule červená

0,03

kg

cukr třtinový

0,005

kg

pasta kari

0,008

kg

koření pepř

0,001

kg

nápoj kokosový

0,08

l

olej rostlinný

0,02

l

sůl

0,003

kg

semínka sezam černý

0,001

kg

zeleninový vývar

0,05

l

Rozpustíme cukr na karamel, přidáme olej, restujeme zázvor na malé kostičky, pastu curry žlutou (podle barvy pasty určujeme název), můžeme vylepšit limetkovými listy. Zalijeme zeleninovým vývarem. Začneme spařovat zeleninu připravenou na libovolné tvary do měkka. Vyjmeme a dochutíme  na jemno sekaným koriandrem, citronovou šťávou, pepřem. Zjemníme kokosovým mlékem dochutíme solí. Můžeme používat ve variantě s masem i bez masa. 

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen