Zapečené těstoviny se špenátem a bryndzou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Pepř mletý

0,001

kg

Sůl

0,040

kg

Olej stolní

0,100

l

Šlehačka 33%

0,200

l

Těstoviny

0,800

kg

Špenát listový mražený

1,000

kg

Vejce

4,000

ks

Cibule

0,100

kg

Česnek mražený

0,010

kg

Sýr bryndza

0,500

kg

Bazalka

0,001

kg

Vegeta

0,010

kg

Technologický postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek, krátce osmahneme a necháme mírně vychladnout. Do vymaštěného pekáče vrstvíme těstoviny, upravený špenát a znovu těstoviny. Zapečeme, před koncem pečení zalijeme zálivkou ze šlehačky, bryndzy, bazalky, vegety (BIO) a vajec a dopečeme do zlatova.

ZŠ Plzeň

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Zapečené těstoviny se špenátem a bryndzou

Název suroviny

Množství

MJ

Pepř mletý

0,001

kg

Sůl

0,040

kg

Olej stolní

0,100

l

Šlehačka 33%

0,200

l

Těstoviny

0,800

kg

Špenát listový mražený

1,000

kg

Vejce

4,000

ks

Cibule

0,100

kg

Česnek mražený

0,010

kg

Sýr bryndza

0,500

kg

Bazalka

0,001

kg

Vegeta

0,010

kg

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek, krátce osmahneme a necháme mírně vychladnout. Do vymaštěného pekáče vrstvíme těstoviny, upravený špenát a znovu těstoviny. Zapečeme, před koncem pečení zalijeme zálivkou ze šlehačky, bryndzy, bazalky, vegety (BIO) a vajec a dopečeme do zlatova.

ZŠ Plzeň