Zapečené těstoviny se špenátem a bryndzou
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pepř mletý |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,040 |
kg |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Šlehačka 33% |
0,200 |
l |
Těstoviny |
0,800 |
kg |
Špenát listový mražený |
1,000 |
kg |
Vejce |
4,000 |
ks |
Cibule |
0,100 |
kg |
Česnek mražený |
0,010 |
kg |
Sýr bryndza |
0,500 |
kg |
Bazalka |
0,001 |
kg |
Vegeta |
0,010 |
kg |
Technologický postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek, krátce osmahneme a necháme mírně vychladnout. Do vymaštěného pekáče vrstvíme těstoviny, upravený špenát a znovu těstoviny. Zapečeme, před koncem pečení zalijeme zálivkou ze šlehačky, bryndzy, bazalky, vegety (BIO) a vajec a dopečeme do zlatova.
Zapečené těstoviny se špenátem a bryndzou
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pepř mletý |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,040 |
kg |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Šlehačka 33% |
0,200 |
l |
Těstoviny |
0,800 |
kg |
Špenát listový mražený |
1,000 |
kg |
Vejce |
4,000 |
ks |
Cibule |
0,100 |
kg |
Česnek mražený |
0,010 |
kg |
Sýr bryndza |
0,500 |
kg |
Bazalka |
0,001 |
kg |
Vegeta |
0,010 |
kg |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek, krátce osmahneme a necháme mírně vychladnout. Do vymaštěného pekáče vrstvíme těstoviny, upravený špenát a znovu těstoviny. Zapečeme, před koncem pečení zalijeme zálivkou ze šlehačky, bryndzy, bazalky, vegety (BIO) a vajec a dopečeme do zlatova.