Zapečené brambory s jáhlami a zeleninou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,500

kg

Voda

2,500

l

Mořská sůl

0,040

kg

Kmín

0,010

kg

Jáhly

0,180

kg

Kapusta

0,650

kg

Brokolice

0,300

kg

Slunečnicový olej

0,050

l

Cibule

0,280

kg

Rajčata

0,250

kg

Provensálské koření

0,010

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Sýr

0,150

kg

Technologický postup:

Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Zvlášť uvaříme brambory. Na cibuli orestujeme kapustu s brokolicí a nastrouháme sýr. Smícháme uvařené brambory s jáhlami. Jednu třetinu směsi oddělíme a do zbývající větší části zamícháme podušenou zeleninu. Na vymazaný plech rozprostřeme směs se zeleninou. Do menší části směsi zamícháme nastrouhaný sýr a vše rozprostřeme na první vrstvu. Navrch poklademe rajčata nakrájená na tenké plátky. Okořeníme provensálským kořením. Zapékáme ve vyhřáté troubě nebo v konvektomatu na 180 °C cca 20 minut.
TIP: Jáhly můžeme v receptu nahradit kuskusem.

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Zapečené brambory s jáhlami a zeleninou

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,500

kg

Voda

2,500

l

Mořská sůl

0,040

kg

Kmín

0,010

kg

Jáhly

0,180

kg

Kapusta

0,650

kg

Brokolice

0,300

kg

Slunečnicový olej

0,050

l

Cibule

0,280

kg

Rajčata

0,250

kg

Provensálské koření

0,010

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Sýr

0,150

kg

Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Zvlášť uvaříme brambory. Na cibuli orestujeme kapustu s brokolicí a nastrouháme sýr. Smícháme uvařené brambory s jáhlami. Jednu třetinu směsi oddělíme a do zbývající větší části zamícháme podušenou zeleninu. Na vymazaný plech rozprostřeme směs se zeleninou. Do menší části směsi zamícháme nastrouhaný sýr a vše rozprostřeme na první vrstvu. Navrch poklademe rajčata nakrájená na tenké plátky. Okořeníme provensálským kořením. Zapékáme ve vyhřáté troubě nebo v konvektomatu na 180 °C cca 20 minut.
TIP: Jáhly můžeme v receptu nahradit kuskusem.

Bio Školy