Vločkový koláč s jablky
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Ovesné vločky |
0,500 |
kg |
Jablka |
1,500 |
kg |
Smetana |
0,200 |
l |
Třtinový cukr |
0,060 |
kg |
Skořice |
0,002 |
kg |
Mořská sůl |
0,003 |
kg |
Voda |
0,600 |
l |
Technologický postup:
Ovesné vločky namočíme do vody asi na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka. Na plech rozprostřeme namočené okapané vločky, které jemně posolíme. Na vločky poklademe nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí, pokapeme smetanou a jemně posypeme třtinovým cukrem nebo pokapeme sladem či medem. Pečeme při 150 °C asi 30 minut.
Vločkový koláč s jablky
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Ovesné vločky |
0,500 |
kg |
Jablka |
1,500 |
kg |
Smetana |
0,200 |
l |
Třtinový cukr |
0,060 |
kg |
Skořice |
0,002 |
kg |
Mořská sůl |
0,003 |
kg |
Voda |
0,600 |
l |
Ovesné vločky namočíme do vody asi na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka. Na plech rozprostřeme namočené okapané vločky, které jemně posolíme. Na vločky poklademe nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí, pokapeme smetanou a jemně posypeme třtinovým cukrem nebo pokapeme sladem či medem. Pečeme při 150 °C asi 30 minut.