Vločkový koláč s jablky

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Ovesné vločky

0,500

kg

Jablka

1,500

kg

Smetana

0,200

l

Třtinový cukr

0,060

kg

Skořice

0,002

kg

Mořská sůl

0,003

kg

Voda

0,600

l

Technologický postup:

Ovesné vločky namočíme do vody asi na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka. Na plech rozprostřeme namočené okapané vločky, které jemně posolíme. Na vločky poklademe nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí, pokapeme smetanou a jemně posypeme třtinovým cukrem nebo pokapeme sladem či medem. Pečeme při 150 °C asi 30 minut.

Bio Školy

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Vločkový koláč s jablky

Název suroviny

Množství

MJ

Ovesné vločky

0,500

kg

Jablka

1,500

kg

Smetana

0,200

l

Třtinový cukr

0,060

kg

Skořice

0,002

kg

Mořská sůl

0,003

kg

Voda

0,600

l

Ovesné vločky namočíme do vody asi na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka. Na plech rozprostřeme namočené okapané vločky, které jemně posolíme. Na vločky poklademe nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí, pokapeme smetanou a jemně posypeme třtinovým cukrem nebo pokapeme sladem či medem. Pečeme při 150 °C asi 30 minut.

Bio Školy