Vietnamská polévka pho

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Morkové kosti

1 až 2

ks

Hovězí oháňka

0,500

kg

Čerstvý zázvor

0,080

kg

Svitek skořice

1

ks

Větší cibule, oloupaná, rozpůlená

1

ks

Hvězdička badyánu

5

ks

Tobolka kardamonu

3 až 4

ks

Hovězí kližka

0,500

kg

Muškátový oříšek

0,001

kg

Množství surovin je na 4 porce.

Do polévky

Název suroviny

Množství

MJ

Falešná svíčková, kýta nebo plec

0,500

kg

Rýžové nudle

4

porce

Svazek koriandru

1

ks

Jarní cibulka

4

ks

Červená cibule na plátky

1 až 2

ks

Citron, nakrájený na klínky

1

ks

Technologický postup:

Vaření vývaru

  1. Aby byl vývar čirý, dejte kosti do hrnce, zalijte je studenou vodou, přiveďte k varu, slejte, kosti omyjte a postup zopakujte – jen tentokrát ke kostem přidejte už i oháňku. Pokud se na hladině objeví tmavá pěna jako předtím, postup ještě zopakujte, v opačném případě ztlumte trochu plamen a sbírejte světlou pěnu.
  2.  Zázvor podélně rozpulte a naklepejte ho paličkou na maso. Spolu s ostatním kořením a rozpůlenou cibulí ho opražte nasucho na pánvi. Řiďte se zabarvením cibule, která by měla být na řezu tmavě hnědá.
  3. Poté, co seberete z vývaru všechnu pěnu, přidejte do něj opražené koření, 2 lžičky soli, kližku. Stáhněte plamen a vývar táhněte 5 až 6 hodin (pokud se voda příliš odpaří, dolijte ji). Maso vařte podle velikosti 2 až 3 hodiny, poté ho vyjměte a nechte vychladnout.

Příprava surovin do polévky

Vše si připravte těsně předtím, než budete polévku servírovat! Pho se podává v hlubokých miskách a díky bylinkám, masu a nudlím vydá za hlavní jídlo.

  1. Bylinky propláchněte v míse s vodou.
  2. Vařené maso pokrájejte na tenké plátky.
  3. Rýžové nudle zalijte vařící vodou a po cca 1 minutě (dle návodu) slijte.
  4. Nudle rozdělte do misek, na nude maso, přidejte nasekaný koriandr, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli.
  5. Vše zalijte horkým vývarem a ihned podávejte.
  6. Samotnou chuť polévky dotáhne citron.
Karolina Kallmünzerová

Polévky
Zpět na výpis

Vietnamská polévka pho

Název suroviny

Množství

MJ

Morkové kosti

1 až 2

ks

Hovězí oháňka

0,500

kg

Čerstvý zázvor

0,080

kg

Svitek skořice

1

ks

Větší cibule, oloupaná, rozpůlená

1

ks

Hvězdička badyánu

5

ks

Tobolka kardamonu

3 až 4

ks

Hovězí kližka

0,500

kg

Muškátový oříšek

0,001

kg

Množství surovin je na 4 porce.

Do polévky

Název suroviny

Množství

MJ

Falešná svíčková, kýta nebo plec

0,500

kg

Rýžové nudle

4

porce

Svazek koriandru

1

ks

Jarní cibulka

4

ks

Červená cibule na plátky

1 až 2

ks

Citron, nakrájený na klínky

1

ks

Vaření vývaru

  1. Aby byl vývar čirý, dejte kosti do hrnce, zalijte je studenou vodou, přiveďte k varu, slejte, kosti omyjte a postup zopakujte – jen tentokrát ke kostem přidejte už i oháňku. Pokud se na hladině objeví tmavá pěna jako předtím, postup ještě zopakujte, v opačném případě ztlumte trochu plamen a sbírejte světlou pěnu.
  2.  Zázvor podélně rozpulte a naklepejte ho paličkou na maso. Spolu s ostatním kořením a rozpůlenou cibulí ho opražte nasucho na pánvi. Řiďte se zabarvením cibule, která by měla být na řezu tmavě hnědá.
  3. Poté, co seberete z vývaru všechnu pěnu, přidejte do něj opražené koření, 2 lžičky soli, kližku. Stáhněte plamen a vývar táhněte 5 až 6 hodin (pokud se voda příliš odpaří, dolijte ji). Maso vařte podle velikosti 2 až 3 hodiny, poté ho vyjměte a nechte vychladnout.

Příprava surovin do polévky

Vše si připravte těsně předtím, než budete polévku servírovat! Pho se podává v hlubokých miskách a díky bylinkám, masu a nudlím vydá za hlavní jídlo.

  1. Bylinky propláchněte v míse s vodou.
  2. Vařené maso pokrájejte na tenké plátky.
  3. Rýžové nudle zalijte vařící vodou a po cca 1 minutě (dle návodu) slijte.
  4. Nudle rozdělte do misek, na nude maso, přidejte nasekaný koriandr, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli.
  5. Vše zalijte horkým vývarem a ihned podávejte.
  6. Samotnou chuť polévky dotáhne citron.
Karolina Kallmünzerová