Teplý cizrnový hummus
Suroviny:
Suroviny |
množství |
jednotka |
Teplý cizrnový hummus |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
citronový koncetrát |
0,013 |
kg |
cizrna |
0,07 |
kg |
mražené - česnek drcený |
0,01 |
kg |
olej olivový |
0,016 |
l |
pasta tahini (sezamová) |
0,016 |
l |
sůl |
0,002 |
kg |
Technologický postup:
Cizrnu namočíme přes noc. Uvařit do měkka, necháme část vody na povolení. Cizrnu vymixujeme se zbylými suroviny. Případně povolíme vodou z cizrny. Hummus mažeme na pečivo nebo jen s kousky zeleniny.
Teplý cizrnový hummus
Suroviny |
množství |
jednotka |
Teplý cizrnový hummus |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
citronový koncetrát |
0,013 |
kg |
cizrna |
0,07 |
kg |
mražené - česnek drcený |
0,01 |
kg |
olej olivový |
0,016 |
l |
pasta tahini (sezamová) |
0,016 |
l |
sůl |
0,002 |
kg |
Cizrnu namočíme přes noc. Uvařit do měkka, necháme část vody na povolení. Cizrnu vymixujeme se zbylými suroviny. Případně povolíme vodou z cizrny. Hummus mažeme na pečivo nebo jen s kousky zeleniny.