Tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Olivový olej

0,100

kg

Bazalka

0,040

kg

Oříšky piniové

0,025

kg

Česnek

0,015

kg

Sýr strouhaný

0,090

kg

Sůl

0,010

kg

Těstoviny tagliatelle

1,200

kg

Technologický postup:

Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do GN nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. Piniové oříšky rozprostřeme na GN s pečicím papírem a pečeme je při 175 °C asi 7 minut. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme lístky bazalky, opraženými piniemi a strouhaným sýrem. Jestliže těstoviny převážíme, uchováváme je v GN do výšky 15 cm. Těstoviny se jinak vlastní vahou a teplotou znehodnotí.


Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem

Název suroviny

Množství

MJ

Olivový olej

0,100

kg

Bazalka

0,040

kg

Oříšky piniové

0,025

kg

Česnek

0,015

kg

Sýr strouhaný

0,090

kg

Sůl

0,010

kg

Těstoviny tagliatelle

1,200

kg

Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do GN nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. Piniové oříšky rozprostřeme na GN s pečicím papírem a pečeme je při 175 °C asi 7 minut. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme lístky bazalky, opraženými piniemi a strouhaným sýrem. Jestliže těstoviny převážíme, uchováváme je v GN do výšky 15 cm. Těstoviny se jinak vlastní vahou a teplotou znehodnotí.