Tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Olivový olej |
0,100 |
kg |
Bazalka |
0,040 |
kg |
Oříšky piniové |
0,025 |
kg |
Česnek |
0,015 |
kg |
Sýr strouhaný |
0,090 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Těstoviny tagliatelle |
1,200 |
kg |
Technologický postup:
Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do GN nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. Piniové oříšky rozprostřeme na GN s pečicím papírem a pečeme je při 175 °C asi 7 minut. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme lístky bazalky, opraženými piniemi a strouhaným sýrem. Jestliže těstoviny převážíme, uchováváme je v GN do výšky 15 cm. Těstoviny se jinak vlastní vahou a teplotou znehodnotí.
Tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Olivový olej |
0,100 |
kg |
Bazalka |
0,040 |
kg |
Oříšky piniové |
0,025 |
kg |
Česnek |
0,015 |
kg |
Sýr strouhaný |
0,090 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Těstoviny tagliatelle |
1,200 |
kg |
Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do GN nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. Piniové oříšky rozprostřeme na GN s pečicím papírem a pečeme je při 175 °C asi 7 minut. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme lístky bazalky, opraženými piniemi a strouhaným sýrem. Jestliže těstoviny převážíme, uchováváme je v GN do výšky 15 cm. Těstoviny se jinak vlastní vahou a teplotou znehodnotí.