Špecle s krůtím masem a petrželkou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Nudle široké Fettuccine

0,500

kg

Krůtí řízky

1,000

kg

Olej stolní

0,025

l

Sezamové semínko

0,003

kg

Rozmarýn

0,003

kg

Petržel nať

0,003

kg

Sůl

0,003

kg

Pepř mletý

0,003

kg

Technologický postup:

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme. Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené. Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Dana Brožová – ŠJ Vítkov

Masité pokrmy
Zpět na výpis

Špecle s krůtím masem a petrželkou

Název suroviny

Množství

MJ

Nudle široké Fettuccine

0,500

kg

Krůtí řízky

1,000

kg

Olej stolní

0,025

l

Sezamové semínko

0,003

kg

Rozmarýn

0,003

kg

Petržel nať

0,003

kg

Sůl

0,003

kg

Pepř mletý

0,003

kg

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme. Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené. Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Dana Brožová – ŠJ Vítkov