Špaldové knedlíky s povidly, sypané směsí oříšků a semínek

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Špaldová hrubá mouka

1,000

kg

Sušené droždí

0,015

kg

Třtinový cukr

0,030

kg

Mořská sůl

0,005

kg

Slunečnicový olej

0,030

kg

Vejce

0,001

kg

Voda

0,400

l

Povidla

0,600

kg

Máslo

0,130

kg

Sezamové semínko

0,020

kg

Lískové ořechy

0,030

kg

Dýňové semínko

0,020

kg

Vlašské ořechy

0,020

kg

Technologický postup:

Z mouky, vody, vajec, cukru, soli a droždí vypracujeme vláčné těsto, které necháme dle teploty místnosti vykynout pod utěrkou asi 20 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 40 kousků, rozválíme, nakrájíme, naplníme povidly, necháme ještě 5 minut vykynout a vaříme cca 20 minut v osolené vodě. Knedlíky podáváme kropené rozpuštěným máslem a sypané směsí lehce opražených, nasekaných oříšků.

Bio Školy

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Špaldové knedlíky s povidly, sypané směsí oříšků a semínek

Název suroviny

Množství

MJ

Špaldová hrubá mouka

1,000

kg

Sušené droždí

0,015

kg

Třtinový cukr

0,030

kg

Mořská sůl

0,005

kg

Slunečnicový olej

0,030

kg

Vejce

0,001

kg

Voda

0,400

l

Povidla

0,600

kg

Máslo

0,130

kg

Sezamové semínko

0,020

kg

Lískové ořechy

0,030

kg

Dýňové semínko

0,020

kg

Vlašské ořechy

0,020

kg

Z mouky, vody, vajec, cukru, soli a droždí vypracujeme vláčné těsto, které necháme dle teploty místnosti vykynout pod utěrkou asi 20 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 40 kousků, rozválíme, nakrájíme, naplníme povidly, necháme ještě 5 minut vykynout a vaříme cca 20 minut v osolené vodě. Knedlíky podáváme kropené rozpuštěným máslem a sypané směsí lehce opražených, nasekaných oříšků.

Bio Školy