Rýžový nákyp se švestkami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Rýže pololoupaná

0,520

kg

Voda

1,500

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Jablka

0,660

kg

Rozinky

0,100

kg

Skořice mletá

0,005

kg

Švestky

1,500

l

Zakysaná smetana

0,250

kg

Kůra

0,010

kg

Technologický postup:

Uvaříme propláchnutou rýži v lehce osolené vodě. Mezitím si podusíme jablka se špetkou soli a skořicí. Spaříme rozinky a pomixujeme je, švestky zbavíme pecky. Uvařenou rýži smícháme s podušenými jablky a rozinkami. Do pekáčku vrstvíme rýži, na ni poklademe švestky, opakujeme dvakrát. Poslední vrstva je rýže. Rýži uhladíme a pokapeme smetanou, zapékáme 20 minut při 160–180 °C.

Bio Školy

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Rýžový nákyp se švestkami

Název suroviny

Množství

MJ

Rýže pololoupaná

0,520

kg

Voda

1,500

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Jablka

0,660

kg

Rozinky

0,100

kg

Skořice mletá

0,005

kg

Švestky

1,500

l

Zakysaná smetana

0,250

kg

Kůra

0,010

kg

Uvaříme propláchnutou rýži v lehce osolené vodě. Mezitím si podusíme jablka se špetkou soli a skořicí. Spaříme rozinky a pomixujeme je, švestky zbavíme pecky. Uvařenou rýži smícháme s podušenými jablky a rozinkami. Do pekáčku vrstvíme rýži, na ni poklademe švestky, opakujeme dvakrát. Poslední vrstva je rýže. Rýži uhladíme a pokapeme smetanou, zapékáme 20 minut při 160–180 °C.

Bio Školy