Rýžový nákyp se švestkami
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Rýže pololoupaná |
0,520 |
kg |
Voda |
1,500 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Jablka |
0,660 |
kg |
Rozinky |
0,100 |
kg |
Skořice mletá |
0,005 |
kg |
Švestky |
1,500 |
l |
Zakysaná smetana |
0,250 |
kg |
Kůra |
0,010 |
kg |
Technologický postup:
Uvaříme propláchnutou rýži v lehce osolené vodě. Mezitím si podusíme jablka se špetkou soli a skořicí. Spaříme rozinky a pomixujeme je, švestky zbavíme pecky. Uvařenou rýži smícháme s podušenými jablky a rozinkami. Do pekáčku vrstvíme rýži, na ni poklademe švestky, opakujeme dvakrát. Poslední vrstva je rýže. Rýži uhladíme a pokapeme smetanou, zapékáme 20 minut při 160–180 °C.
Rýžový nákyp se švestkami
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Rýže pololoupaná |
0,520 |
kg |
Voda |
1,500 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Jablka |
0,660 |
kg |
Rozinky |
0,100 |
kg |
Skořice mletá |
0,005 |
kg |
Švestky |
1,500 |
l |
Zakysaná smetana |
0,250 |
kg |
Kůra |
0,010 |
kg |
Uvaříme propláchnutou rýži v lehce osolené vodě. Mezitím si podusíme jablka se špetkou soli a skořicí. Spaříme rozinky a pomixujeme je, švestky zbavíme pecky. Uvařenou rýži smícháme s podušenými jablky a rozinkami. Do pekáčku vrstvíme rýži, na ni poklademe švestky, opakujeme dvakrát. Poslední vrstva je rýže. Rýži uhladíme a pokapeme smetanou, zapékáme 20 minut při 160–180 °C.