Rybí filé v zázvorové glazuře

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Filé -  mořské ryby

1,250

kg

Med

0,020

kg

Omáčka Tamari

0,020

kg

Ocet

0,012

kg

Rajčata krájená sterilovaná

0,005

kg

Zázvor

0,015

kg

Česnek

0,030

kg

Olej olivový

0,020

l

Koření na ryby

0,002

kg

Sůl

0,020

kg

Technologický postup:

Z medu, omáčky, balsamikového octa, zázvoru, česneku a olivového oleje si připravíme marinádu. Filety osolíme, okořeníme a vložíme do nádoby s marinádou. Přikryjeme a necháme marinovat v ledničce nějakou dobu. Rozpálíme si pánev s olejem, postupně filet opečeme po obou stranách a vkládáme do GN. Po opečení je vložíme do konvektomatu, kde zregenerujeme. Ze zbylé marinády si připravíme glazuru. Do pánve vlijeme marinádu, mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Při podávání přeléváme porce ryby glazurou a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou nebo se salátem. Postup při použití Tamari jako dochucovadla: Sójovou omáčku Tamari přidávejte do pokrmu na posledních několik minut vaření (s výjimkou marinování). Pokud vaříte déle, vytratí se delikátní chuť. Pokud je nutné pokrm osolit již na začátku vaření, nejlepší je pokrm mírně osolit mořskou solí ihned a před koncem vaření dochutit sójovou omáčkou.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Rybí filé v zázvorové glazuře

Název suroviny

Množství

MJ

Filé -  mořské ryby

1,250

kg

Med

0,020

kg

Omáčka Tamari

0,020

kg

Ocet

0,012

kg

Rajčata krájená sterilovaná

0,005

kg

Zázvor

0,015

kg

Česnek

0,030

kg

Olej olivový

0,020

l

Koření na ryby

0,002

kg

Sůl

0,020

kg

Z medu, omáčky, balsamikového octa, zázvoru, česneku a olivového oleje si připravíme marinádu. Filety osolíme, okořeníme a vložíme do nádoby s marinádou. Přikryjeme a necháme marinovat v ledničce nějakou dobu. Rozpálíme si pánev s olejem, postupně filet opečeme po obou stranách a vkládáme do GN. Po opečení je vložíme do konvektomatu, kde zregenerujeme. Ze zbylé marinády si připravíme glazuru. Do pánve vlijeme marinádu, mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Při podávání přeléváme porce ryby glazurou a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou nebo se salátem. Postup při použití Tamari jako dochucovadla: Sójovou omáčku Tamari přidávejte do pokrmu na posledních několik minut vaření (s výjimkou marinování). Pokud vaříte déle, vytratí se delikátní chuť. Pokud je nutné pokrm osolit již na začátku vaření, nejlepší je pokrm mírně osolit mořskou solí ihned a před koncem vaření dochutit sójovou omáčkou.