Rybí filé v zázvorové glazuře
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Filé - mořské ryby |
1,250 |
kg |
Med |
0,020 |
kg |
Omáčka Tamari |
0,020 |
kg |
Ocet |
0,012 |
kg |
Rajčata krájená sterilovaná |
0,005 |
kg |
Zázvor |
0,015 |
kg |
Česnek |
0,030 |
kg |
Olej olivový |
0,020 |
l |
Koření na ryby |
0,002 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Technologický postup:
Z medu, omáčky, balsamikového octa, zázvoru, česneku a olivového oleje si připravíme marinádu. Filety osolíme, okořeníme a vložíme do nádoby s marinádou. Přikryjeme a necháme marinovat v ledničce nějakou dobu. Rozpálíme si pánev s olejem, postupně filet opečeme po obou stranách a vkládáme do GN. Po opečení je vložíme do konvektomatu, kde zregenerujeme. Ze zbylé marinády si připravíme glazuru. Do pánve vlijeme marinádu, mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Při podávání přeléváme porce ryby glazurou a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou nebo se salátem. Postup při použití Tamari jako dochucovadla: Sójovou omáčku Tamari přidávejte do pokrmu na posledních několik minut vaření (s výjimkou marinování). Pokud vaříte déle, vytratí se delikátní chuť. Pokud je nutné pokrm osolit již na začátku vaření, nejlepší je pokrm mírně osolit mořskou solí ihned a před koncem vaření dochutit sójovou omáčkou.
Rybí filé v zázvorové glazuře
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Filé - mořské ryby |
1,250 |
kg |
Med |
0,020 |
kg |
Omáčka Tamari |
0,020 |
kg |
Ocet |
0,012 |
kg |
Rajčata krájená sterilovaná |
0,005 |
kg |
Zázvor |
0,015 |
kg |
Česnek |
0,030 |
kg |
Olej olivový |
0,020 |
l |
Koření na ryby |
0,002 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Z medu, omáčky, balsamikového octa, zázvoru, česneku a olivového oleje si připravíme marinádu. Filety osolíme, okořeníme a vložíme do nádoby s marinádou. Přikryjeme a necháme marinovat v ledničce nějakou dobu. Rozpálíme si pánev s olejem, postupně filet opečeme po obou stranách a vkládáme do GN. Po opečení je vložíme do konvektomatu, kde zregenerujeme. Ze zbylé marinády si připravíme glazuru. Do pánve vlijeme marinádu, mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Při podávání přeléváme porce ryby glazurou a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou nebo se salátem. Postup při použití Tamari jako dochucovadla: Sójovou omáčku Tamari přidávejte do pokrmu na posledních několik minut vaření (s výjimkou marinování). Pokud vaříte déle, vytratí se delikátní chuť. Pokud je nutné pokrm osolit již na začátku vaření, nejlepší je pokrm mírně osolit mořskou solí ihned a před koncem vaření dochutit sójovou omáčkou.