Rizoto zeleninové s hlívou ústřičnou a sýrem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Petržel nať

0,001

kg

Sůl

0,020

kg

Cibule

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Hrášek mražený

0,150

kg

Paprika sterilovaná

0,200

kg

Celer

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Pórek

0,200

kg

Rýže

0,800

kg

Hlíva ústřičná

0,300

kg

Vegeta

0,010

kg

Paprika sladká

0,008

kg

Ajvar

0,050

kg

Rajčata

0,200

kg

Koření dětské Itálie

0,010

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Technologický postup:

Rýži propláchneme, osolíme, přidáme vegetu (BIO), olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, pokrájenou hlívou ústřičnou, osmahneme, přidáme nakrájený pórek, rajčata, hrášek, orestujeme, přidáme scezenou papriku, ajvar, koření Itálie a sladkou papriku, petrželovou nať a chvíli osmahneme. Zeleninovou směs s houbami zamícháme do rýže, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.

ZŠ Plzeň

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Rizoto zeleninové s hlívou ústřičnou a sýrem

Název suroviny

Množství

MJ

Petržel nať

0,001

kg

Sůl

0,020

kg

Cibule

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Hrášek mražený

0,150

kg

Paprika sterilovaná

0,200

kg

Celer

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Pórek

0,200

kg

Rýže

0,800

kg

Hlíva ústřičná

0,300

kg

Vegeta

0,010

kg

Paprika sladká

0,008

kg

Ajvar

0,050

kg

Rajčata

0,200

kg

Koření dětské Itálie

0,010

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Rýži propláchneme, osolíme, přidáme vegetu (BIO), olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, pokrájenou hlívou ústřičnou, osmahneme, přidáme nakrájený pórek, rajčata, hrášek, orestujeme, přidáme scezenou papriku, ajvar, koření Itálie a sladkou papriku, petrželovou nať a chvíli osmahneme. Zeleninovou směs s houbami zamícháme do rýže, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.

ZŠ Plzeň