Rizoto zeleninové s hlívou ústřičnou a sýrem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Petržel nať |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Cibule |
0,150 |
kg |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Hrášek mražený |
0,150 |
kg |
Paprika sterilovaná |
0,200 |
kg |
Celer |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,200 |
kg |
Pórek |
0,200 |
kg |
Rýže |
0,800 |
kg |
Hlíva ústřičná |
0,300 |
kg |
Vegeta |
0,010 |
kg |
Paprika sladká |
0,008 |
kg |
Ajvar |
0,050 |
kg |
Rajčata |
0,200 |
kg |
Koření dětské Itálie |
0,010 |
kg |
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
Technologický postup:
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme vegetu (BIO), olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, pokrájenou hlívou ústřičnou, osmahneme, přidáme nakrájený pórek, rajčata, hrášek, orestujeme, přidáme scezenou papriku, ajvar, koření Itálie a sladkou papriku, petrželovou nať a chvíli osmahneme. Zeleninovou směs s houbami zamícháme do rýže, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.
Rizoto zeleninové s hlívou ústřičnou a sýrem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Petržel nať |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Cibule |
0,150 |
kg |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Hrášek mražený |
0,150 |
kg |
Paprika sterilovaná |
0,200 |
kg |
Celer |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,200 |
kg |
Pórek |
0,200 |
kg |
Rýže |
0,800 |
kg |
Hlíva ústřičná |
0,300 |
kg |
Vegeta |
0,010 |
kg |
Paprika sladká |
0,008 |
kg |
Ajvar |
0,050 |
kg |
Rajčata |
0,200 |
kg |
Koření dětské Itálie |
0,010 |
kg |
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme vegetu (BIO), olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, pokrájenou hlívou ústřičnou, osmahneme, přidáme nakrájený pórek, rajčata, hrášek, orestujeme, přidáme scezenou papriku, ajvar, koření Itálie a sladkou papriku, petrželovou nať a chvíli osmahneme. Zeleninovou směs s houbami zamícháme do rýže, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.