Rizoto z pohanky s kuřecím masem a zeleninou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Sůl

0,030

kg

Olej stolní

0,080

l

Cibule

0,150

kg

Kuřecí prsíčka

0,800

kg

Pohanka

0,800

kg

Paprikový salát sterilovaný

0,300

kg

Hrášek mražený

0,100

kg

Paprika sladká

0,008

kg

Pepř mletý

0,003

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Petržel nať

0,003

kg

Ajvar

0,100

kg

Technologický postup:

Pohanku propláchneme, osolíme, přidáme olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, sladkou papriku a dusíme. Před koncem přidáme hrášek, scezený paprikový salát, ajvar, petrželovou nať a necháme chvíli dusit. Pohanku smícháme s masovou směsí se zeleninou. Podáváme sypané strouhaným sýrem.

ZŠ Plzeň

Masité pokrmy
Zpět na výpis

Rizoto z pohanky s kuřecím masem a zeleninou

Název suroviny

Množství

MJ

Sůl

0,030

kg

Olej stolní

0,080

l

Cibule

0,150

kg

Kuřecí prsíčka

0,800

kg

Pohanka

0,800

kg

Paprikový salát sterilovaný

0,300

kg

Hrášek mražený

0,100

kg

Paprika sladká

0,008

kg

Pepř mletý

0,003

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Petržel nať

0,003

kg

Ajvar

0,100

kg

Pohanku propláchneme, osolíme, přidáme olej, vodu a podusíme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, sladkou papriku a dusíme. Před koncem přidáme hrášek, scezený paprikový salát, ajvar, petrželovou nať a necháme chvíli dusit. Pohanku smícháme s masovou směsí se zeleninou. Podáváme sypané strouhaným sýrem.

ZŠ Plzeň