Polévka z červené čočky II

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

červená čočka

0,280

kg

Cibule

0,230

kg

Mrkev

0,080

kg

červená paprika

0,100

kg

slunečnicový olej

0,060

l

sůl

0,010

kg

zeleninový bujón

0,015

kg

lahůdkové droždí

0,015

kg

pórek

0,080

kg

česnek

0,030

kg

kudrnka

0,012

kg

kari

0,010

kg

kukuřičný škrob

0,010

kg

citron

0,008

kg

voda

2,200

l

Technologický postup:

Na oleji orestujeme cibuli a přidáme mrkev nakrájenou na tenké půlměsíčky. Přisypeme kari koření, ještě chvíli vše restujeme a poté zalijeme vlažnou vodou. Přisypeme červenou čočku, zamícháme, osolíme a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky přidáme nakrájený pórek a papriku. Dochutíme bujónem a sušeným lahůdkovým droždím a vše ještě krátce povaříme. Následně do polévky vlijeme kukuřičný škrob (maizenu) rozmíchaný v trošce studené vody a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme a přidáme prolisovaný česnek a pár kapek citronové šťávy.

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Polévka z červené čočky II

Název suroviny

Množství

MJ

červená čočka

0,280

kg

Cibule

0,230

kg

Mrkev

0,080

kg

červená paprika

0,100

kg

slunečnicový olej

0,060

l

sůl

0,010

kg

zeleninový bujón

0,015

kg

lahůdkové droždí

0,015

kg

pórek

0,080

kg

česnek

0,030

kg

kudrnka

0,012

kg

kari

0,010

kg

kukuřičný škrob

0,010

kg

citron

0,008

kg

voda

2,200

l

Na oleji orestujeme cibuli a přidáme mrkev nakrájenou na tenké půlměsíčky. Přisypeme kari koření, ještě chvíli vše restujeme a poté zalijeme vlažnou vodou. Přisypeme červenou čočku, zamícháme, osolíme a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky přidáme nakrájený pórek a papriku. Dochutíme bujónem a sušeným lahůdkovým droždím a vše ještě krátce povaříme. Následně do polévky vlijeme kukuřičný škrob (maizenu) rozmíchaný v trošce studené vody a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme a přidáme prolisovaný česnek a pár kapek citronové šťávy.

Bio Školy