Polévka z celeru pečeného v paprice
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Celer |
0,480 |
kg |
Cibule |
0,260 |
kg |
Brambory |
0,240 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,070 |
l |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Paprika mletá |
0,030 |
kg |
Kudrnka |
0,055 |
kg |
Pórek |
0,220 |
kg |
Kukuřičný škrob |
0,020 |
kg |
Voda |
2,100 |
l |
Technologický postup:
Celer očistíme, nakrájíme na větší kostky, posypeme paprikou a solí, zalijeme olejem, řádně promícháme a pečeme v troubě na 170 °C doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dorůžova. Zalijeme vodou s kořením, přidáme nakrájené brambory s pórkem a vaříme doměkka. Poté vložíme upečený celer, kudrnku a vše rozmixujeme do jemného krému. Dochutíme. V případě potřeby zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. (Pečením se výborně zvýrazní chuť celeru.)
Polévka z celeru pečeného v paprice
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Celer |
0,480 |
kg |
Cibule |
0,260 |
kg |
Brambory |
0,240 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,070 |
l |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Paprika mletá |
0,030 |
kg |
Kudrnka |
0,055 |
kg |
Pórek |
0,220 |
kg |
Kukuřičný škrob |
0,020 |
kg |
Voda |
2,100 |
l |
Celer očistíme, nakrájíme na větší kostky, posypeme paprikou a solí, zalijeme olejem, řádně promícháme a pečeme v troubě na 170 °C doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dorůžova. Zalijeme vodou s kořením, přidáme nakrájené brambory s pórkem a vaříme doměkka. Poté vložíme upečený celer, kudrnku a vše rozmixujeme do jemného krému. Dochutíme. V případě potřeby zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. (Pečením se výborně zvýrazní chuť celeru.)