Polentový špíz
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Kukuřičná polenta instantní BIOHARMONIE |
0,400 |
kg |
Sezónní zelenina (v létě paprika, cuketa, lilek v zimě: mrkev, dýně, petržel, celer) |
2,500 |
kg |
Uzené tofu |
0,400 |
kg |
Olej olivový |
0,050 |
l |
Pepř |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Provensálské koření |
0,005 |
kg |
Technologický postup:
Instantní kukuřičnou polentu vsypeme do vroucí osolené vody a stále mícháme. Za 3 minuty je polenta hotová. Při vaření pozor, polenta velmi bublá a prská! Uvařenou polentu přelijeme do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout. Předehřejeme troubu asi na 170°C. Očištěnou zeleninu, tofu a vychladlou polentu nakrájíme na stejné kousky a napichujeme postupně na jehly nebo špejle. Špízy položíme na plech a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Osolíme, okořeníme a posypeme provensálským kořením. Pečeme asi 30 - 40 minut podle druhu zeleniny. Zelenina by měla být měkká, ale stále ještě křupavá. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu.
Polentový špíz
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Kukuřičná polenta instantní BIOHARMONIE |
0,400 |
kg |
Sezónní zelenina (v létě paprika, cuketa, lilek v zimě: mrkev, dýně, petržel, celer) |
2,500 |
kg |
Uzené tofu |
0,400 |
kg |
Olej olivový |
0,050 |
l |
Pepř |
0,001 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Provensálské koření |
0,005 |
kg |
Instantní kukuřičnou polentu vsypeme do vroucí osolené vody a stále mícháme. Za 3 minuty je polenta hotová. Při vaření pozor, polenta velmi bublá a prská! Uvařenou polentu přelijeme do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout. Předehřejeme troubu asi na 170°C. Očištěnou zeleninu, tofu a vychladlou polentu nakrájíme na stejné kousky a napichujeme postupně na jehly nebo špejle. Špízy položíme na plech a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Osolíme, okořeníme a posypeme provensálským kořením. Pečeme asi 30 - 40 minut podle druhu zeleniny. Zelenina by měla být měkká, ale stále ještě křupavá. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu.