Polentový špíz

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Kukuřičná polenta instantní BIOHARMONIE

0,400

kg

Sezónní zelenina (v létě paprika, cuketa, lilek v zimě: mrkev, dýně, petržel, celer)

2,500

kg

Uzené tofu

0,400

kg

Olej olivový

0,050

l

Pepř

0,001

kg

Sůl

0,010

kg

Provensálské koření

0,005

kg

Technologický postup:

Instantní kukuřičnou polentu vsypeme do vroucí osolené vody a stále mícháme. Za 3 minuty je polenta hotová. Při vaření pozor, polenta velmi bublá a prská! Uvařenou polentu přelijeme do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout. Předehřejeme troubu asi na 170°C. Očištěnou zeleninu, tofu a vychladlou polentu nakrájíme na stejné kousky a napichujeme postupně na jehly nebo špejle. Špízy položíme na plech a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Osolíme, okořeníme a posypeme provensálským kořením. Pečeme asi 30 - 40 minut podle druhu zeleniny. Zelenina by měla být měkká, ale stále ještě křupavá. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu.

Barbora Hernychová

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Polentový špíz

Název suroviny

Množství

MJ

Kukuřičná polenta instantní BIOHARMONIE

0,400

kg

Sezónní zelenina (v létě paprika, cuketa, lilek v zimě: mrkev, dýně, petržel, celer)

2,500

kg

Uzené tofu

0,400

kg

Olej olivový

0,050

l

Pepř

0,001

kg

Sůl

0,010

kg

Provensálské koření

0,005

kg

Instantní kukuřičnou polentu vsypeme do vroucí osolené vody a stále mícháme. Za 3 minuty je polenta hotová. Při vaření pozor, polenta velmi bublá a prská! Uvařenou polentu přelijeme do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout. Předehřejeme troubu asi na 170°C. Očištěnou zeleninu, tofu a vychladlou polentu nakrájíme na stejné kousky a napichujeme postupně na jehly nebo špejle. Špízy položíme na plech a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Osolíme, okořeníme a posypeme provensálským kořením. Pečeme asi 30 - 40 minut podle druhu zeleniny. Zelenina by měla být měkká, ale stále ještě křupavá. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu.

Barbora Hernychová