Pohankové palačinky
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Mléko |
1,250 |
l |
Pohanková mouka |
0,500 |
kg |
Vejce |
2,500 |
ks |
Sůl |
0,005 |
kg |
Cukr krystal |
0,050 |
kg |
Olej na smažení |
0,400 |
l |
Kvalitní džem |
0,200 |
kg |
Technologický postup:
Do nádoby vlijte mléko, přidejte vejce, vmíchejte pohankovou mouku, osolte a oslaďte. Těsto nechejte chvíli odpočinout. Pokud je těsto stále řídké, přidejte mouku. Rozpalte pánev, lehce ji vytřete olejem a smažte tenké palačinky. Palačinky potřete džemem a podávejte.
TIP: Nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky. Přidáte pouze vodu a trochu oleje.
Pohankové palačinky
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Mléko |
1,250 |
l |
Pohanková mouka |
0,500 |
kg |
Vejce |
2,500 |
ks |
Sůl |
0,005 |
kg |
Cukr krystal |
0,050 |
kg |
Olej na smažení |
0,400 |
l |
Kvalitní džem |
0,200 |
kg |
Do nádoby vlijte mléko, přidejte vejce, vmíchejte pohankovou mouku, osolte a oslaďte. Těsto nechejte chvíli odpočinout. Pokud je těsto stále řídké, přidejte mouku. Rozpalte pánev, lehce ji vytřete olejem a smažte tenké palačinky. Palačinky potřete džemem a podávejte.
TIP: Nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky. Přidáte pouze vodu a trochu oleje.