Pohanková polévka na kyselo

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Voda

2,000

l

Olej stolní

0,100

l

Máslo

0,050

kg

Pohanka

0,400

kg

Sůl

0,001

kg

Cibule červená

0,200

kg

Mrkev

0,300

kg

Celer

0,100

kg

Petržel kořenová

0,100

kg

Brambory

0,300

kg

Ovesné vločky

0,100

kg

Kmín drcený

0,001

kg

Citrónová kůra bio

0,001

kg

Kari

0,001

kg

Jogurt řecký

0,010

kg

Miso pasta

0,001

kg

Saturejka

0,001

kg

Libeček

0,001

kg

Řasa Dulse

0,001

kg

Ocet UME

0,001

kg

Technologický postup:

Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.

Z. Kollárikova

Polévky
Zpět na výpis

Pohanková polévka na kyselo

Název suroviny

Množství

MJ

Voda

2,000

l

Olej stolní

0,100

l

Máslo

0,050

kg

Pohanka

0,400

kg

Sůl

0,001

kg

Cibule červená

0,200

kg

Mrkev

0,300

kg

Celer

0,100

kg

Petržel kořenová

0,100

kg

Brambory

0,300

kg

Ovesné vločky

0,100

kg

Kmín drcený

0,001

kg

Citrónová kůra bio

0,001

kg

Kari

0,001

kg

Jogurt řecký

0,010

kg

Miso pasta

0,001

kg

Saturejka

0,001

kg

Libeček

0,001

kg

Řasa Dulse

0,001

kg

Ocet UME

0,001

kg

Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.

Z. Kollárikova