Pohanková polévka na kyselo
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Voda |
2,000 |
l |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Máslo |
0,050 |
kg |
Pohanka |
0,400 |
kg |
Sůl |
0,001 |
kg |
Cibule červená |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,300 |
kg |
Celer |
0,100 |
kg |
Petržel kořenová |
0,100 |
kg |
Brambory |
0,300 |
kg |
Ovesné vločky |
0,100 |
kg |
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
Citrónová kůra bio |
0,001 |
kg |
Kari |
0,001 |
kg |
Jogurt řecký |
0,010 |
kg |
Miso pasta |
0,001 |
kg |
Saturejka |
0,001 |
kg |
Libeček |
0,001 |
kg |
Řasa Dulse |
0,001 |
kg |
Ocet UME |
0,001 |
kg |
Technologický postup:
Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.
Pohanková polévka na kyselo
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Voda |
2,000 |
l |
Olej stolní |
0,100 |
l |
Máslo |
0,050 |
kg |
Pohanka |
0,400 |
kg |
Sůl |
0,001 |
kg |
Cibule červená |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,300 |
kg |
Celer |
0,100 |
kg |
Petržel kořenová |
0,100 |
kg |
Brambory |
0,300 |
kg |
Ovesné vločky |
0,100 |
kg |
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
Citrónová kůra bio |
0,001 |
kg |
Kari |
0,001 |
kg |
Jogurt řecký |
0,010 |
kg |
Miso pasta |
0,001 |
kg |
Saturejka |
0,001 |
kg |
Libeček |
0,001 |
kg |
Řasa Dulse |
0,001 |
kg |
Ocet UME |
0,001 |
kg |
Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.