Podzimní dýňovo – řepné ragú s rozmarýnem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokaido

0,650

kg

Červená řepa

0,450

kg

Mrkev

0,200

kg

Slunečnicový olej

0,070

l

Rozmarýn řezaný

0,004

kg

Cibule

0,200

kg

Kudrnka

0,040

kg

Kukuřičný škrob

0,010

kg

Voda

2,100

l

Rýže basmati

0,700

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Voda na rýži

3,150

l

Červená čočka

0,200

kg

Technologický postup:

Dýni omyjeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřní dužinu, která obsahuje semínka. Nakrájíme na rovnoměrné kostky. Smícháme dýni spolu s částí oleje a rozmarýnu, osolíme, vložíme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do poloměkka. Cibuli nakrájenou na větší kostky osmahneme na oleji dorůžova, poté zalijeme vodou a přisypeme koření. Přidáme očištěnou řepu a mrkev, obě nakrájené na rovnoměrné kostky. Přisypeme propláchnutou červenou čočku a vaříme doměkka. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě nebo rozmixováním třetiny směsi. Nakonec přidáme dýni, nasekanou čerstvou petrželku, dochutíme a vše promícháme. Podáváme s dušenou rýží basmati. Servírovat můžeme s opraženými mandlovými lupínky. 

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Podzimní dýňovo – řepné ragú s rozmarýnem

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokaido

0,650

kg

Červená řepa

0,450

kg

Mrkev

0,200

kg

Slunečnicový olej

0,070

l

Rozmarýn řezaný

0,004

kg

Cibule

0,200

kg

Kudrnka

0,040

kg

Kukuřičný škrob

0,010

kg

Voda

2,100

l

Rýže basmati

0,700

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Voda na rýži

3,150

l

Červená čočka

0,200

kg

Dýni omyjeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřní dužinu, která obsahuje semínka. Nakrájíme na rovnoměrné kostky. Smícháme dýni spolu s částí oleje a rozmarýnu, osolíme, vložíme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do poloměkka. Cibuli nakrájenou na větší kostky osmahneme na oleji dorůžova, poté zalijeme vodou a přisypeme koření. Přidáme očištěnou řepu a mrkev, obě nakrájené na rovnoměrné kostky. Přisypeme propláchnutou červenou čočku a vaříme doměkka. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě nebo rozmixováním třetiny směsi. Nakonec přidáme dýni, nasekanou čerstvou petrželku, dochutíme a vše promícháme. Podáváme s dušenou rýží basmati. Servírovat můžeme s opraženými mandlovými lupínky. 

Bio Školy