Pečené nové brambory s bylinkovým dipem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

2,500

kg

Jogurt bílý

0,400

kg

Olej stolní

0,001

l

Kmín drcený

0,001

kg

Paprika sladká

0,001

kg

Sůl mořská

0,001

kg

Petržel nať

0,001

kg

Bazalka

0,001

kg

Libeček

0,001

kg

Česnek

0,010

kg

Hořčice hrubozrnná

0,050

kg

Olej olivový

0,020

kg

Technologický postup:

Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.

Rychta Krásensko

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Pečené nové brambory s bylinkovým dipem

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

2,500

kg

Jogurt bílý

0,400

kg

Olej stolní

0,001

l

Kmín drcený

0,001

kg

Paprika sladká

0,001

kg

Sůl mořská

0,001

kg

Petržel nať

0,001

kg

Bazalka

0,001

kg

Libeček

0,001

kg

Česnek

0,010

kg

Hořčice hrubozrnná

0,050

kg

Olej olivový

0,020

kg

Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.

Rychta Krásensko