Pečené nové brambory s bylinkovým dipem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
2,500 |
kg |
Jogurt bílý |
0,400 |
kg |
Olej stolní |
0,001 |
l |
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
Paprika sladká |
0,001 |
kg |
Sůl mořská |
0,001 |
kg |
Petržel nať |
0,001 |
kg |
Bazalka |
0,001 |
kg |
Libeček |
0,001 |
kg |
Česnek |
0,010 |
kg |
Hořčice hrubozrnná |
0,050 |
kg |
Olej olivový |
0,020 |
kg |
Technologický postup:
Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.
Pečené nové brambory s bylinkovým dipem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
2,500 |
kg |
Jogurt bílý |
0,400 |
kg |
Olej stolní |
0,001 |
l |
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
Paprika sladká |
0,001 |
kg |
Sůl mořská |
0,001 |
kg |
Petržel nať |
0,001 |
kg |
Bazalka |
0,001 |
kg |
Libeček |
0,001 |
kg |
Česnek |
0,010 |
kg |
Hořčice hrubozrnná |
0,050 |
kg |
Olej olivový |
0,020 |
kg |
Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.