Pečená treska s pohankou a ředkvičkami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka

0,070

kg

Treska

0,100

kg

Cibule

½

ks

Česnek

1

stroužek

Mrkev

0,080

kg

Ředkvičky

0,050

kg

Miso pasta

0,008

kg

Čerstvý hrášek

0,070

kg

Olivový olej

Himalájská sůl

Pepř

Jarní cibulka nať

Suroviny na 1 porci

Technologický postup:

Pohanku propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Potom sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou „dojít“. To bude trvat přibližně dvacet minut, kterých využijeme k přípravě tresky a restované zeleniny. Na trošce olivového oleje si tedy orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní hrášek, na plátky nakrájený česnek a kousky mrkve. Celou směs řádně promícháme, pak ji podlijeme vodou a asi deset minut dusíme. Zatímco se nám zelenina „dusí“ a pohanka „nasává“, omyjeme tresku, osolíme, opepříme a vložíme do trouby, ve které ji pečeme zhruba 15 až 20 minut.

Pohanku smícháme se zeleninou na pánvičce, ochutíme ji lžičkou miso pasty. K nadýchané pohance se zeleninou přidáme ještě opečenou tresku, plátky ředkviček a celý pokrm bohatě zasypeme zelenými kolečky jarní cibulky.

Plusy

  1. Snadná a rychlá příprava.
  2. Vyvážený obsah živin.
  3. Dostatek draslíku.
  4. Absence lepku a laktózy.

Martin Jelínek

Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Pečená treska s pohankou a ředkvičkami

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka

0,070

kg

Treska

0,100

kg

Cibule

½

ks

Česnek

1

stroužek

Mrkev

0,080

kg

Ředkvičky

0,050

kg

Miso pasta

0,008

kg

Čerstvý hrášek

0,070

kg

Olivový olej

Himalájská sůl

Pepř

Jarní cibulka nať

Suroviny na 1 porci

Pohanku propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Potom sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou „dojít“. To bude trvat přibližně dvacet minut, kterých využijeme k přípravě tresky a restované zeleniny. Na trošce olivového oleje si tedy orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní hrášek, na plátky nakrájený česnek a kousky mrkve. Celou směs řádně promícháme, pak ji podlijeme vodou a asi deset minut dusíme. Zatímco se nám zelenina „dusí“ a pohanka „nasává“, omyjeme tresku, osolíme, opepříme a vložíme do trouby, ve které ji pečeme zhruba 15 až 20 minut.

Pohanku smícháme se zeleninou na pánvičce, ochutíme ji lžičkou miso pasty. K nadýchané pohance se zeleninou přidáme ještě opečenou tresku, plátky ředkviček a celý pokrm bohatě zasypeme zelenými kolečky jarní cibulky.

Plusy

  1. Snadná a rychlá příprava.
  2. Vyvážený obsah živin.
  3. Dostatek draslíku.
  4. Absence lepku a laktózy.

Martin Jelínek