Ovocný žahour
Suroviny:
suroviny |
10 porcí |
Sezónní ovoce |
600g |
Sůl |
2g |
Tvaroh |
200g |
Zakysaná smetana |
100g |
Přírodní cukr |
150g |
Technologický postup:
Očistíme ovoce (borůvky), přidáme cukr a sůl. Povaříme na mírném plamenu do změkknutí. Přidáme do rozvaru tvaroh a zakysanou smetanu. Lžící zakysané smetany můžeme ozdobit knedlíky s žahourem na talíři.
Pozn.: Dbáme na přirozenou sladkost ovoce, proto cukr u kyselejších druhů přidáme, u sladších druhů ubereme.
Ovocný žahour
suroviny |
10 porcí |
Sezónní ovoce |
600g |
Sůl |
2g |
Tvaroh |
200g |
Zakysaná smetana |
100g |
Přírodní cukr |
150g |
Očistíme ovoce (borůvky), přidáme cukr a sůl. Povaříme na mírném plamenu do změkknutí. Přidáme do rozvaru tvaroh a zakysanou smetanu. Lžící zakysané smetany můžeme ozdobit knedlíky s žahourem na talíři.
Pozn.: Dbáme na přirozenou sladkost ovoce, proto cukr u kyselejších druhů přidáme, u sladších druhů ubereme.