Ovocný žahour

Suroviny:

suroviny

10 porcí

Sezónní ovoce

600g

Sůl

2g

Tvaroh

200g

Zakysaná smetana

100g

Přírodní cukr

150g

Technologický postup:

Očistíme ovoce (borůvky), přidáme cukr a sůl. Povaříme na mírném plamenu do změkknutí. Přidáme do rozvaru tvaroh a zakysanou smetanu. Lžící zakysané smetany můžeme ozdobit knedlíky s žahourem na talíři.

Pozn.: Dbáme na přirozenou sladkost ovoce, proto cukr u kyselejších druhů přidáme, u sladších druhů ubereme.

Lenka Pokorná

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Ovocný žahour

suroviny

10 porcí

Sezónní ovoce

600g

Sůl

2g

Tvaroh

200g

Zakysaná smetana

100g

Přírodní cukr

150g

Očistíme ovoce (borůvky), přidáme cukr a sůl. Povaříme na mírném plamenu do změkknutí. Přidáme do rozvaru tvaroh a zakysanou smetanu. Lžící zakysané smetany můžeme ozdobit knedlíky s žahourem na talíři.

Pozn.: Dbáme na přirozenou sladkost ovoce, proto cukr u kyselejších druhů přidáme, u sladších druhů ubereme.

Lenka Pokorná