Mrkvové pochutnání

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Na jemno nastrouhaná mrkev

0,130

kg

Špaldová mouka

0,250

kg

Rozpoštěné máslo

0,130

kg

Kokosový olej (alternativa rozpuštěného másla)

0,100

kg

Kypřící prášek bez fosfátů

1

lžička

Vejce na potření sušenek

1

ks

Množství surovin na přibližně 25 sušenek.

Technologický postup:

Uhněteme těsto, necháme odpočinout 15 min., poté vyválíme cca 2mm placku, můžeme vykrajovat jako perníčky nebo udělat skleničkou kolečko, naplnit ji povidly a vytvořit rohlíček, potřít vajíčkem a péct v předehřáté troubě na 175°C

Rovněž jde udělat slaná varianta, kdy se vykrojené tvary ihned po vyndání z trouby posypou strouhaným sýrem, který se na nich rozteče

Veronika Mrázková

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Mrkvové pochutnání

Název suroviny

Množství

MJ

Na jemno nastrouhaná mrkev

0,130

kg

Špaldová mouka

0,250

kg

Rozpoštěné máslo

0,130

kg

Kokosový olej (alternativa rozpuštěného másla)

0,100

kg

Kypřící prášek bez fosfátů

1

lžička

Vejce na potření sušenek

1

ks

Množství surovin na přibližně 25 sušenek.

Uhněteme těsto, necháme odpočinout 15 min., poté vyválíme cca 2mm placku, můžeme vykrajovat jako perníčky nebo udělat skleničkou kolečko, naplnit ji povidly a vytvořit rohlíček, potřít vajíčkem a péct v předehřáté troubě na 175°C

Rovněž jde udělat slaná varianta, kdy se vykrojené tvary ihned po vyndání z trouby posypou strouhaným sýrem, který se na nich rozteče

Veronika Mrázková