Mrkvové pochutnání
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Na jemno nastrouhaná mrkev |
0,130 |
kg |
Špaldová mouka |
0,250 |
kg |
Rozpoštěné máslo |
0,130 |
kg |
Kokosový olej (alternativa rozpuštěného másla) |
0,100 |
kg |
Kypřící prášek bez fosfátů |
1 |
lžička |
Vejce na potření sušenek |
1 |
ks |
Množství surovin na přibližně 25 sušenek.
Technologický postup:
Uhněteme těsto, necháme odpočinout 15 min., poté vyválíme cca 2mm placku, můžeme vykrajovat jako perníčky nebo udělat skleničkou kolečko, naplnit ji povidly a vytvořit rohlíček, potřít vajíčkem a péct v předehřáté troubě na 175°C
Rovněž jde udělat slaná varianta, kdy se vykrojené tvary ihned po vyndání z trouby posypou strouhaným sýrem, který se na nich rozteče
Mrkvové pochutnání
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Na jemno nastrouhaná mrkev |
0,130 |
kg |
Špaldová mouka |
0,250 |
kg |
Rozpoštěné máslo |
0,130 |
kg |
Kokosový olej (alternativa rozpuštěného másla) |
0,100 |
kg |
Kypřící prášek bez fosfátů |
1 |
lžička |
Vejce na potření sušenek |
1 |
ks |
Množství surovin na přibližně 25 sušenek.
Uhněteme těsto, necháme odpočinout 15 min., poté vyválíme cca 2mm placku, můžeme vykrajovat jako perníčky nebo udělat skleničkou kolečko, naplnit ji povidly a vytvořit rohlíček, potřít vajíčkem a péct v předehřáté troubě na 175°C
Rovněž jde udělat slaná varianta, kdy se vykrojené tvary ihned po vyndání z trouby posypou strouhaným sýrem, který se na nich rozteče