Makové překvapení

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Mandlový nápoj

1,250

l

Mák

0,125

kg

Kuskus

0,500

kg

Vanilka

0,003

kg

Skořice

0,003

kg

Mandle

0,250

kg

Švestky sušené

0,250

kg

Tvaroh

0,625

kg

Vejce

5,000

ks

Slad

0,003

kg

Technologický postup:

Mandlový nápoj uvedeme k varu, vsypeme mletý mák, část posekaných mandlí, pokrájené sušené švestky a zvolna vaříme 5 minut. Pak přisypeme kuskus, načechráme a necháme pod pokličkou dojít. Podle potřeby dolijeme vroucí tekutinu. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a slad, tvaroh a špetku vanilky a skořici. Zapékací misku vymažeme a vysypeme kokosem. Vložíme těsto a povrch posypeme sekanými mandlemi. Pečeme při teplotě 165 stupňů asi 20 minut.

Z. Kollárikova

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Makové překvapení

Název suroviny

Množství

MJ

Mandlový nápoj

1,250

l

Mák

0,125

kg

Kuskus

0,500

kg

Vanilka

0,003

kg

Skořice

0,003

kg

Mandle

0,250

kg

Švestky sušené

0,250

kg

Tvaroh

0,625

kg

Vejce

5,000

ks

Slad

0,003

kg

Mandlový nápoj uvedeme k varu, vsypeme mletý mák, část posekaných mandlí, pokrájené sušené švestky a zvolna vaříme 5 minut. Pak přisypeme kuskus, načechráme a necháme pod pokličkou dojít. Podle potřeby dolijeme vroucí tekutinu. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a slad, tvaroh a špetku vanilky a skořici. Zapékací misku vymažeme a vysypeme kokosem. Vložíme těsto a povrch posypeme sekanými mandlemi. Pečeme při teplotě 165 stupňů asi 20 minut.

Z. Kollárikova