Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Položky na salát |
||
Cizrna |
0,500 |
kg |
Salát ledový |
0,300 |
kg |
Kroupy špaldové |
0,500 |
kg |
Ředkvičky |
0,200 |
kg |
Olivy černé |
0,100 |
kg |
Pažitka |
0,050 |
kg |
Položky na dressing |
||
Olej olivový |
0,085 |
kg |
Citrónová šťáva |
0,025 |
l |
Cukr třtinový |
0,015 |
kg |
Hořčice dijonská |
0,100 |
kg |
Med |
0,020 |
kg |
Sůl |
0,001 |
kg |
Technologický postup:
Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.
Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Položky na salát |
||
Cizrna |
0,500 |
kg |
Salát ledový |
0,300 |
kg |
Kroupy špaldové |
0,500 |
kg |
Ředkvičky |
0,200 |
kg |
Olivy černé |
0,100 |
kg |
Pažitka |
0,050 |
kg |
Položky na dressing |
||
Olej olivový |
0,085 |
kg |
Citrónová šťáva |
0,025 |
l |
Cukr třtinový |
0,015 |
kg |
Hořčice dijonská |
0,100 |
kg |
Med |
0,020 |
kg |
Sůl |
0,001 |
kg |
Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.