Kuřecí steak s bylinkovou zeleninou
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Kuřecí stehenní řízek |
1,200 |
kg |
Olej stolní |
0,080 |
l |
Sůl |
0,020 |
kg |
Grilovací koření |
0,015 |
kg |
Cibule |
0,050 |
kg |
Baby mrkev |
0,200 |
kg |
Hrášek mražený |
0,200 |
kg |
Kukuřice sterilovaná |
0,200 |
kg |
Bylinky zahradní |
0,010 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Mouka bezlepková |
0,050 |
kg |
Máslo |
0,050 |
kg |
Nať petrželová |
0,010 |
kg |
Technologický postup:
Kuřecí stehenní řízky s kůží naporcujeme, osolíme, naplníme připravenou směsí a poklademe na olejem vymazaný plech. Příprava směsi: Vepřový ořez a hovězí maso pomeleme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, bylinky, sůl a promícháme. Směs vložíme pod kůži a pečeme do zlatova. Výpek ochutíme rozmarýnem, provaříme a poléváme jednotlivé porce. Podáváme se sortýrovanými brambory, bramborovou kaší nebo různě upravenými brambory a salátem.
Kuřecí steak s bylinkovou zeleninou
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Kuřecí stehenní řízek |
1,200 |
kg |
Olej stolní |
0,080 |
l |
Sůl |
0,020 |
kg |
Grilovací koření |
0,015 |
kg |
Cibule |
0,050 |
kg |
Baby mrkev |
0,200 |
kg |
Hrášek mražený |
0,200 |
kg |
Kukuřice sterilovaná |
0,200 |
kg |
Bylinky zahradní |
0,010 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Mouka bezlepková |
0,050 |
kg |
Máslo |
0,050 |
kg |
Nať petrželová |
0,010 |
kg |
Kuřecí stehenní řízky s kůží naporcujeme, osolíme, naplníme připravenou směsí a poklademe na olejem vymazaný plech. Příprava směsi: Vepřový ořez a hovězí maso pomeleme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, bylinky, sůl a promícháme. Směs vložíme pod kůži a pečeme do zlatova. Výpek ochutíme rozmarýnem, provaříme a poléváme jednotlivé porce. Podáváme se sortýrovanými brambory, bramborovou kaší nebo různě upravenými brambory a salátem.