Kuřecí karbanátky s pórkem
Suroviny:
Suroviny (2x90g) |
10 porcí |
Mleté kuřecí maso |
1000g |
pórek |
500g |
Mléko |
100g |
Hraška |
80g |
Cibule |
200g |
Česnek |
30g |
Kukuřičná strouhanka |
50-100g |
Sůl |
10g |
Mletý pepř |
15g |
Technologický postup:
Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje a osolte ji. Přidejte najemno nakrájený pórek. Mleté maso osolte a opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, pórek a hrašku rozmíchanou v mléce. Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.
Rukama či v robotu směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily. Vytvořte karbanátky a pečte v troubě či konvektomatu na 180°C po dobu 30 minut.
Variace: Místo pórku můžete využít kapustu (tu ale chvíli povařte před přidáním k mletému masu).
Jako přílohu bych volila bramborové pyré se zeleninou (cuketou, celerem, dýní,…) či brambory šťouchané s jáhlami, pohankou, aj. Na fotografii s bramborovo-cuketovým pyré.
Kuřecí karbanátky s pórkem
Suroviny (2x90g) |
10 porcí |
Mleté kuřecí maso |
1000g |
pórek |
500g |
Mléko |
100g |
Hraška |
80g |
Cibule |
200g |
Česnek |
30g |
Kukuřičná strouhanka |
50-100g |
Sůl |
10g |
Mletý pepř |
15g |
Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje a osolte ji. Přidejte najemno nakrájený pórek. Mleté maso osolte a opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, pórek a hrašku rozmíchanou v mléce. Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.
Rukama či v robotu směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily. Vytvořte karbanátky a pečte v troubě či konvektomatu na 180°C po dobu 30 minut.
Variace: Místo pórku můžete využít kapustu (tu ale chvíli povařte před přidáním k mletému masu).
Jako přílohu bych volila bramborové pyré se zeleninou (cuketou, celerem, dýní,…) či brambory šťouchané s jáhlami, pohankou, aj. Na fotografii s bramborovo-cuketovým pyré.