Kuře na smetaně a paprice
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Paprika sladká |
0,010 |
kg |
Stehna kuřecí |
2,000 |
kg |
Sůl |
0,015 |
kg |
Olej stolní |
0,080 |
l |
Cibule |
0,150 |
kg |
Koření nové |
0,003 |
kg |
List bobkový |
0,003 |
kg |
Smetana |
0,200 |
l |
Mléko |
0,400 |
l |
Smetana zakysaná |
0,200 |
l |
Mouka hladká |
0,080 |
kg |
Technologický postup:
Očištěné maso omyjeme a osolíme. Porce vložíme na základ z cibule a papriky, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zalijeme vodou, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně, povaříme 1/2 hodiny a procedíme.
Kuře na smetaně a paprice
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Paprika sladká |
0,010 |
kg |
Stehna kuřecí |
2,000 |
kg |
Sůl |
0,015 |
kg |
Olej stolní |
0,080 |
l |
Cibule |
0,150 |
kg |
Koření nové |
0,003 |
kg |
List bobkový |
0,003 |
kg |
Smetana |
0,200 |
l |
Mléko |
0,400 |
l |
Smetana zakysaná |
0,200 |
l |
Mouka hladká |
0,080 |
kg |
Očištěné maso omyjeme a osolíme. Porce vložíme na základ z cibule a papriky, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zalijeme vodou, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně, povaříme 1/2 hodiny a procedíme.