Kapustovo – pohankové karbanátky s nastavovanou kaší

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka celá

0,280

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Kapusta

0,680

kg

Kedlubna

0,400

kg

Slunečnicový olej

0,110

l

Cibule

0,180

kg

Vejce

1

ks

Strouhanka

0,090

kg

Ovesné vločky

0,060

l

Majoránka

0,003

kg

Česnek

0,012

kg

Brambory

1,450

kg

Mořská sůl

0,010

kg

Kmín

0,010

kg

Ječné kroupy

0,100

kg

Mléko

0,400

l

Máslo

0,080

kg

Technologický postup:

Pohanku nasypeme do mírně osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Namočíme ovesné vločky, aby zklihovatěly. Na oleji krátce podusíme nastrouhanou kapustu a kedlubnu. Všechny suroviny smícháme, přidáme strouhanku a dobře promícháme. Dochutíme kořením. Vytvoříme karbanátky (dva na porci), které vyskládáme na vymazaný plech a připravujeme v konvektomatu na 160 °C po dobu 20 minut.

Nastavovaná kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme kroupy ve vodě v poměru 1:3, (před vařením důkladně propláchneme), osolíme. Po uvaření pomixujeme ještě horké. Uvařené brambory rozmixujeme a po částech přiléváme horké mléko. Do hotové kaše vmícháme rozmixované kroupy a máslo, popř. dosolíme.

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Kapustovo – pohankové karbanátky s nastavovanou kaší

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka celá

0,280

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Kapusta

0,680

kg

Kedlubna

0,400

kg

Slunečnicový olej

0,110

l

Cibule

0,180

kg

Vejce

1

ks

Strouhanka

0,090

kg

Ovesné vločky

0,060

l

Majoránka

0,003

kg

Česnek

0,012

kg

Brambory

1,450

kg

Mořská sůl

0,010

kg

Kmín

0,010

kg

Ječné kroupy

0,100

kg

Mléko

0,400

l

Máslo

0,080

kg

Pohanku nasypeme do mírně osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Namočíme ovesné vločky, aby zklihovatěly. Na oleji krátce podusíme nastrouhanou kapustu a kedlubnu. Všechny suroviny smícháme, přidáme strouhanku a dobře promícháme. Dochutíme kořením. Vytvoříme karbanátky (dva na porci), které vyskládáme na vymazaný plech a připravujeme v konvektomatu na 160 °C po dobu 20 minut.

Nastavovaná kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme kroupy ve vodě v poměru 1:3, (před vařením důkladně propláchneme), osolíme. Po uvaření pomixujeme ještě horké. Uvařené brambory rozmixujeme a po částech přiléváme horké mléko. Do hotové kaše vmícháme rozmixované kroupy a máslo, popř. dosolíme.

Bio Školy