Kapustovo – pohankové karbanátky s nastavovanou kaší
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pohanka celá |
0,280 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Kapusta |
0,680 |
kg |
Kedlubna |
0,400 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,110 |
l |
Cibule |
0,180 |
kg |
Vejce |
1 |
ks |
Strouhanka |
0,090 |
kg |
Ovesné vločky |
0,060 |
l |
Majoránka |
0,003 |
kg |
Česnek |
0,012 |
kg |
Brambory |
1,450 |
kg |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Kmín |
0,010 |
kg |
Ječné kroupy |
0,100 |
kg |
Mléko |
0,400 |
l |
Máslo |
0,080 |
kg |
Technologický postup:
Pohanku nasypeme do mírně osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Namočíme ovesné vločky, aby zklihovatěly. Na oleji krátce podusíme nastrouhanou kapustu a kedlubnu. Všechny suroviny smícháme, přidáme strouhanku a dobře promícháme. Dochutíme kořením. Vytvoříme karbanátky (dva na porci), které vyskládáme na vymazaný plech a připravujeme v konvektomatu na 160 °C po dobu 20 minut.
Nastavovaná kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme kroupy ve vodě v poměru 1:3, (před vařením důkladně propláchneme), osolíme. Po uvaření pomixujeme ještě horké. Uvařené brambory rozmixujeme a po částech přiléváme horké mléko. Do hotové kaše vmícháme rozmixované kroupy a máslo, popř. dosolíme.
Kapustovo – pohankové karbanátky s nastavovanou kaší
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pohanka celá |
0,280 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Kapusta |
0,680 |
kg |
Kedlubna |
0,400 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,110 |
l |
Cibule |
0,180 |
kg |
Vejce |
1 |
ks |
Strouhanka |
0,090 |
kg |
Ovesné vločky |
0,060 |
l |
Majoránka |
0,003 |
kg |
Česnek |
0,012 |
kg |
Brambory |
1,450 |
kg |
Mořská sůl |
0,010 |
kg |
Kmín |
0,010 |
kg |
Ječné kroupy |
0,100 |
kg |
Mléko |
0,400 |
l |
Máslo |
0,080 |
kg |
Pohanku nasypeme do mírně osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Namočíme ovesné vločky, aby zklihovatěly. Na oleji krátce podusíme nastrouhanou kapustu a kedlubnu. Všechny suroviny smícháme, přidáme strouhanku a dobře promícháme. Dochutíme kořením. Vytvoříme karbanátky (dva na porci), které vyskládáme na vymazaný plech a připravujeme v konvektomatu na 160 °C po dobu 20 minut.
Nastavovaná kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme kroupy ve vodě v poměru 1:3, (před vařením důkladně propláchneme), osolíme. Po uvaření pomixujeme ještě horké. Uvařené brambory rozmixujeme a po částech přiléváme horké mléko. Do hotové kaše vmícháme rozmixované kroupy a máslo, popř. dosolíme.