Jemná cizrnová polévka

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Cizrna

0,260

kg

Voda

1,900

l

mořská sůl

0,008

kg

Mrkev

0,170

kg

Celer

0,180

kg

Cibule

0,200

kg

slunečnicový olej

0,040

l

hladká mouka

0,050

kg

zeleninový bujón

0,020

kg

Majoránka

0,008

kg

Česnek

0,015

kg

Kudrnka

0,008

kg

mořská řasa Kombu (4 cm)

0,004

kg

Technologický postup:

Cizrnu na 10–15 hodin namočíme, poté vodu slijeme a vaříme asi 1–1,5 hodiny. Pro lepší stravitelnost do hrnce přidáme kousek mořské řasy. 10 minut před koncem varu cizrnu osolíme. Na cibulce orestujeme najemno nastrouhanou zeleninu. Zalijeme vodou. Uvařenou cizrnu i s řasou rozmixujeme a přidáme do polévky, dochutíme. Moukou zahušťujeme, pouze pokud se nám polévka zdá řídká. Ozdobíme kudrnkou. 
TIP: Do hotové polévky můžeme vkládat opečené kostičky rohlíku.

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Jemná cizrnová polévka

Název suroviny

Množství

MJ

Cizrna

0,260

kg

Voda

1,900

l

mořská sůl

0,008

kg

Mrkev

0,170

kg

Celer

0,180

kg

Cibule

0,200

kg

slunečnicový olej

0,040

l

hladká mouka

0,050

kg

zeleninový bujón

0,020

kg

Majoránka

0,008

kg

Česnek

0,015

kg

Kudrnka

0,008

kg

mořská řasa Kombu (4 cm)

0,004

kg

Cizrnu na 10–15 hodin namočíme, poté vodu slijeme a vaříme asi 1–1,5 hodiny. Pro lepší stravitelnost do hrnce přidáme kousek mořské řasy. 10 minut před koncem varu cizrnu osolíme. Na cibulce orestujeme najemno nastrouhanou zeleninu. Zalijeme vodou. Uvařenou cizrnu i s řasou rozmixujeme a přidáme do polévky, dochutíme. Moukou zahušťujeme, pouze pokud se nám polévka zdá řídká. Ozdobíme kudrnkou. 
TIP: Do hotové polévky můžeme vkládat opečené kostičky rohlíku.

Bio Školy