Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky
Suroviny:
300g/porce |
10 porcí |
Jáhly neuvařené |
350g |
Voda |
1000ml |
Sůl |
4g |
Fazole červená uvařená |
300g |
Mrkev |
250g |
Pórek |
250g |
Kedluben |
100g |
Paprika žlutá/červená |
250g |
Cibule |
250g |
Slunečnicová semínka |
100g |
Česnek |
30g |
Sůl |
10g |
Umeocet |
Na dochucení |
Technologický postup:
Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.
Podávaný se salátem – rychlopickles.
Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky
300g/porce |
10 porcí |
Jáhly neuvařené |
350g |
Voda |
1000ml |
Sůl |
4g |
Fazole červená uvařená |
300g |
Mrkev |
250g |
Pórek |
250g |
Kedluben |
100g |
Paprika žlutá/červená |
250g |
Cibule |
250g |
Slunečnicová semínka |
100g |
Česnek |
30g |
Sůl |
10g |
Umeocet |
Na dochucení |
Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.
Podávaný se salátem – rychlopickles.