Jáhlový knedlík s ovocným žahourem

Suroviny:

Jáhlový knedlík

5 plátků (200g)/porce

1ks 600g/ 3 porce

Jáhly

125g

Voda

375ml

Sůl

2g

Kukuřičná mouka hladká

100g

Technologický postup:

Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.

Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).

Recept na Ovocný žahour najdete zde

Lenka Pokorná

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Jáhlový knedlík s ovocným žahourem

Jáhlový knedlík

5 plátků (200g)/porce

1ks 600g/ 3 porce

Jáhly

125g

Voda

375ml

Sůl

2g

Kukuřičná mouka hladká

100g

Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.

Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).

Recept na Ovocný žahour najdete zde

Lenka Pokorná