Jáhlový knedlík s ovocným žahourem
Suroviny:
Jáhlový knedlík
5 plátků (200g)/porce |
1ks 600g/ 3 porce |
Jáhly |
125g |
Voda |
375ml |
Sůl |
2g |
Kukuřičná mouka hladká |
100g |
Technologický postup:
Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.
Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).
Recept na Ovocný žahour najdete zde.
Jáhlový knedlík s ovocným žahourem
Jáhlový knedlík
5 plátků (200g)/porce |
1ks 600g/ 3 porce |
Jáhly |
125g |
Voda |
375ml |
Sůl |
2g |
Kukuřičná mouka hladká |
100g |
Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.
Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).
Recept na Ovocný žahour najdete zde.