Jáhelný řez s kokosem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Jáhly |
0,180 |
kg |
Máslo |
0,035 |
kg |
Mořská sůl |
0,002 |
kg |
Třtinový cukr |
0,050 |
kg |
Mléko |
0,160 |
l |
Vanilkový cukr |
0,015 |
kg |
Strouhaný kokos |
0,100 |
kg |
Rozinky |
0,040 |
kg |
Voda |
0,440 |
l |
Technologický postup:
Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou. Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C. TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.
Jáhelný řez s kokosem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Jáhly |
0,180 |
kg |
Máslo |
0,035 |
kg |
Mořská sůl |
0,002 |
kg |
Třtinový cukr |
0,050 |
kg |
Mléko |
0,160 |
l |
Vanilkový cukr |
0,015 |
kg |
Strouhaný kokos |
0,100 |
kg |
Rozinky |
0,040 |
kg |
Voda |
0,440 |
l |
Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou. Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C. TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.