Jáhelno – bramborové šťouchance se špenátem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
1,500 |
kg |
Jáhly |
0,400 |
kg |
Olej (slunečnicový, řepkový, sezamový) |
0,050 |
l |
Cibule |
0,100 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Sójová omáčka (nejlépe Tamari či Johsen S.) |
0,010 |
l |
Špenát mražený |
0,300 |
kg |
Bylinky |
0,003 |
kg |
Jarní cibulka |
0,005 |
kg |
Technologický postup:
Jáhly řádně propereme a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak asi 15 min v osolené vodě vaříme a necháme 10 min odstát. Zatím oloupeme a uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova cibulku, přidáme uvařené jáhly a brambory. Promícháme a necháme trochu osmahnout, pak společně rozšťoucháme a opět promícháme. Dochutíme solí a sójovou omáčkou. Podáváme s dušeným špenátem, případně posypané čerstvými bylinkami a nakrájenou jarní cibulkou.
Jáhelno – bramborové šťouchance se špenátem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
1,500 |
kg |
Jáhly |
0,400 |
kg |
Olej (slunečnicový, řepkový, sezamový) |
0,050 |
l |
Cibule |
0,100 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Sójová omáčka (nejlépe Tamari či Johsen S.) |
0,010 |
l |
Špenát mražený |
0,300 |
kg |
Bylinky |
0,003 |
kg |
Jarní cibulka |
0,005 |
kg |
Jáhly řádně propereme a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak asi 15 min v osolené vodě vaříme a necháme 10 min odstát. Zatím oloupeme a uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova cibulku, přidáme uvařené jáhly a brambory. Promícháme a necháme trochu osmahnout, pak společně rozšťoucháme a opět promícháme. Dochutíme solí a sójovou omáčkou. Podáváme s dušeným špenátem, případně posypané čerstvými bylinkami a nakrájenou jarní cibulkou.