Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní

Suroviny:

Robi maso

Název suroviny

Množství

MJ

Robi

0,800

kg

Sušené švestky

0,400

kg

Mrkev

0,500

kg

Olej řepkový

0,200

l

Olej

0,200

kg

Cibule

0,300

kg

Česnek

0,050

kg

Bobkový list

0,001

kg

Himalájská sůl

0,020

kg

Čerstvý tymián

0,005

kg

Zeleninový vývar

Pohanka

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka

0,600

kg

Olej řepkový

0,100

l

Dýně Hokaido

0,400

kg

Kurkuma

0,020

kg

Technologický postup:

Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.

Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní

Robi maso

Název suroviny

Množství

MJ

Robi

0,800

kg

Sušené švestky

0,400

kg

Mrkev

0,500

kg

Olej řepkový

0,200

l

Olej

0,200

kg

Cibule

0,300

kg

Česnek

0,050

kg

Bobkový list

0,001

kg

Himalájská sůl

0,020

kg

Čerstvý tymián

0,005

kg

Zeleninový vývar

Pohanka

Název suroviny

Množství

MJ

Pohanka

0,600

kg

Olej řepkový

0,100

l

Dýně Hokaido

0,400

kg

Kurkuma

0,020

kg

Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.

Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice