Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní
Suroviny:
Robi maso |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Robi |
0,800 |
kg |
Sušené švestky |
0,400 |
kg |
Mrkev |
0,500 |
kg |
Olej řepkový |
0,200 |
l |
Olej |
0,200 |
kg |
Cibule |
0,300 |
kg |
Česnek |
0,050 |
kg |
Bobkový list |
0,001 |
kg |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Čerstvý tymián |
0,005 |
kg |
Zeleninový vývar |
Pohanka |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pohanka |
0,600 |
kg |
Olej řepkový |
0,100 |
l |
Dýně Hokaido |
0,400 |
kg |
Kurkuma |
0,020 |
kg |
Technologický postup:
Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.
Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.
Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní
Robi maso |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Robi |
0,800 |
kg |
Sušené švestky |
0,400 |
kg |
Mrkev |
0,500 |
kg |
Olej řepkový |
0,200 |
l |
Olej |
0,200 |
kg |
Cibule |
0,300 |
kg |
Česnek |
0,050 |
kg |
Bobkový list |
0,001 |
kg |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Čerstvý tymián |
0,005 |
kg |
Zeleninový vývar |
Pohanka |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Pohanka |
0,600 |
kg |
Olej řepkový |
0,100 |
l |
Dýně Hokaido |
0,400 |
kg |
Kurkuma |
0,020 |
kg |
Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.
Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.