Haluškové noky zapečené se špenátem a sýrem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Hladká špaldová mouka

0,400

kg

Celozrnná špaldová mouka

0,400

kg

Syrové brambory

0,250

kg

Olej stolní

0,050

l

Cibule

0,200

kg

Sůl

0,020

kg

Špenát listový mražený

1,200

kg

Česnek mražený

0,015

kg

Pepř mletý

0,005

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Šlehačka 33%

0,250

l

Technologický postup:

Brambory oškrábeme, na jemno nastrouháme, vymačkáme vodu a zapracujeme mouku, do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto a uvaříme halušky. Scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek a osmahneme. Halušky promícháme s ochuceným špenátem, vložíme do vymaštěného pekáče a zapečeme. Ve šlehačce rozmícháme strouhaný sýr a zalijeme halušky. Dopečeme do zlatova.

ZŠ Plzeň

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Haluškové noky zapečené se špenátem a sýrem

Název suroviny

Množství

MJ

Hladká špaldová mouka

0,400

kg

Celozrnná špaldová mouka

0,400

kg

Syrové brambory

0,250

kg

Olej stolní

0,050

l

Cibule

0,200

kg

Sůl

0,020

kg

Špenát listový mražený

1,200

kg

Česnek mražený

0,015

kg

Pepř mletý

0,005

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Šlehačka 33%

0,250

l

Brambory oškrábeme, na jemno nastrouháme, vymačkáme vodu a zapracujeme mouku, do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto a uvaříme halušky. Scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek a osmahneme. Halušky promícháme s ochuceným špenátem, vložíme do vymaštěného pekáče a zapečeme. Ve šlehačce rozmícháme strouhaný sýr a zalijeme halušky. Dopečeme do zlatova.

ZŠ Plzeň