Haluškové noky zapečené se špenátem a sýrem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Hladká špaldová mouka |
0,400 |
kg |
Celozrnná špaldová mouka |
0,400 |
kg |
Syrové brambory |
0,250 |
kg |
Olej stolní |
0,050 |
l |
Cibule |
0,200 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Špenát listový mražený |
1,200 |
kg |
Česnek mražený |
0,015 |
kg |
Pepř mletý |
0,005 |
kg |
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
Šlehačka 33% |
0,250 |
l |
Technologický postup:
Brambory oškrábeme, na jemno nastrouháme, vymačkáme vodu a zapracujeme mouku, do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto a uvaříme halušky. Scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek a osmahneme. Halušky promícháme s ochuceným špenátem, vložíme do vymaštěného pekáče a zapečeme. Ve šlehačce rozmícháme strouhaný sýr a zalijeme halušky. Dopečeme do zlatova.
Haluškové noky zapečené se špenátem a sýrem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Hladká špaldová mouka |
0,400 |
kg |
Celozrnná špaldová mouka |
0,400 |
kg |
Syrové brambory |
0,250 |
kg |
Olej stolní |
0,050 |
l |
Cibule |
0,200 |
kg |
Sůl |
0,020 |
kg |
Špenát listový mražený |
1,200 |
kg |
Česnek mražený |
0,015 |
kg |
Pepř mletý |
0,005 |
kg |
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
Šlehačka 33% |
0,250 |
l |
Brambory oškrábeme, na jemno nastrouháme, vymačkáme vodu a zapracujeme mouku, do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto a uvaříme halušky. Scedíme je a promastíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme listový špenát, sůl, pepř, česnek a osmahneme. Halušky promícháme s ochuceným špenátem, vložíme do vymaštěného pekáče a zapečeme. Ve šlehačce rozmícháme strouhaný sýr a zalijeme halušky. Dopečeme do zlatova.