Francouzské dukátky, hranolky s dýně a celeru, ledový salát s mrkví, tatarka z červené čočky
Suroviny:
Francouzské dukátky |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Čočka hnědá |
0,600 |
kg |
Olej |
0,100 |
kg |
Bramborový škrob |
0,060 |
kg |
Vejce |
4 |
ks |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Smetana 33% |
0,150 |
l |
Drcený kmín |
0,010 |
kg |
Provensálské bylinky |
0,010 |
kg |
Hranolky: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Celer |
0,500 |
kg |
Dýně |
0,500 |
kg |
Řepkový olej |
0,050 |
kg |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Tatarka z červené čočky: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Červená čočka |
0,300 |
kg |
Olivový olej |
0,300 |
kg |
Kvašené okurky |
0,400 |
kg |
Cibule červená |
0,200 |
kg |
Umeocet |
0,100 |
kg |
Plnotučná hořčice |
0,100 |
kg |
Ledový salát: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Ledový salát |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,200 |
kg |
Olivový olej |
0,050 |
kg |
Technologický postup:
Suroviny na francouzské dukátky (čočku předtím uvaříme) smícháme dohromady a dáme péct do konvektomatu.
Z celeru a dýně vytvoříme hranolky, které ochutíme solí a podravkou (bez „éček“ a glutamátu), obalíme v oleji a na pečicím papíru pečeme v konvektomatu.
Ledový salát s mrkví používáme na ozdobu – ledový salát a nastrouhanou mrkev prohodíme v oleji.
Suroviny na tatarku opět smícháme dohromady a tyčovým mixérem vymícháme na hladkou hmotu. Dáme vychladit do chladničky.
Alergeny: 03 –vejce, 07 – mléko, 09 -celer
Francouzské dukátky, hranolky s dýně a celeru, ledový salát s mrkví, tatarka z červené čočky
Francouzské dukátky |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Čočka hnědá |
0,600 |
kg |
Olej |
0,100 |
kg |
Bramborový škrob |
0,060 |
kg |
Vejce |
4 |
ks |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Smetana 33% |
0,150 |
l |
Drcený kmín |
0,010 |
kg |
Provensálské bylinky |
0,010 |
kg |
Hranolky: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Celer |
0,500 |
kg |
Dýně |
0,500 |
kg |
Řepkový olej |
0,050 |
kg |
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
Tatarka z červené čočky: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Červená čočka |
0,300 |
kg |
Olivový olej |
0,300 |
kg |
Kvašené okurky |
0,400 |
kg |
Cibule červená |
0,200 |
kg |
Umeocet |
0,100 |
kg |
Plnotučná hořčice |
0,100 |
kg |
Ledový salát: |
||
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Ledový salát |
0,200 |
kg |
Mrkev |
0,200 |
kg |
Olivový olej |
0,050 |
kg |
Suroviny na francouzské dukátky (čočku předtím uvaříme) smícháme dohromady a dáme péct do konvektomatu.
Z celeru a dýně vytvoříme hranolky, které ochutíme solí a podravkou (bez „éček“ a glutamátu), obalíme v oleji a na pečicím papíru pečeme v konvektomatu.
Ledový salát s mrkví používáme na ozdobu – ledový salát a nastrouhanou mrkev prohodíme v oleji.
Suroviny na tatarku opět smícháme dohromady a tyčovým mixérem vymícháme na hladkou hmotu. Dáme vychladit do chladničky.
Alergeny: 03 –vejce, 07 – mléko, 09 -celer