Francouzské brambory s polentou a tempehem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
1,600 |
kg |
Voda |
2,000 |
l |
Kmín |
0,005 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Polenta hotová |
0,500 |
kg |
Uzený tempeh |
0,200 |
kg |
Kapusta |
0,480 |
kg |
Bílé zelí |
0,350 |
kg |
Mražený hrášek |
0,300 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,030 |
l |
Cibule |
0,270 |
kg |
Lahůdkové droždí |
0,010 |
kg |
Pepř |
0,003 |
kg |
Technologický postup:
Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s trochou kmínu. Hotovou koupenou polentu nakrájíme na nudle, obalíme v lahůdkovém droždí a cca 10 minut pečeme v troubě na pečícím papíře s trochou oleje. Pokrájenou zeleninu podusíme na cibulce, ke konci dušení přidáme pokrájený uzený tempeh (můžeme nahradit párky nebo masem). Vše smícháme dohromady, dochutíme a zapékáme při 160 ° C asi 20 minut.
TIP: Můžeme podávat se zeleninovou oblohou nebo salátem z červené řepy.
Francouzské brambory s polentou a tempehem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
1,600 |
kg |
Voda |
2,000 |
l |
Kmín |
0,005 |
kg |
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
Polenta hotová |
0,500 |
kg |
Uzený tempeh |
0,200 |
kg |
Kapusta |
0,480 |
kg |
Bílé zelí |
0,350 |
kg |
Mražený hrášek |
0,300 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,030 |
l |
Cibule |
0,270 |
kg |
Lahůdkové droždí |
0,010 |
kg |
Pepř |
0,003 |
kg |
Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s trochou kmínu. Hotovou koupenou polentu nakrájíme na nudle, obalíme v lahůdkovém droždí a cca 10 minut pečeme v troubě na pečícím papíře s trochou oleje. Pokrájenou zeleninu podusíme na cibulce, ke konci dušení přidáme pokrájený uzený tempeh (můžeme nahradit párky nebo masem). Vše smícháme dohromady, dochutíme a zapékáme při 160 ° C asi 20 minut.
TIP: Můžeme podávat se zeleninovou oblohou nebo salátem z červené řepy.