Fish and chips
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Sumeček |
0,100 |
kg |
Brambory |
0,100 |
kg |
Okurky |
0,100 |
kg |
Ředkvičky |
0,100 |
kg |
Cherry rajčátka |
0,040 |
kg |
Kukuřice |
0,040 |
kg |
Olivový olej |
0,010 |
kg |
Citronová šťáva |
||
Salátové koření |
||
Himalájská sůl |
||
Pepř |
||
Petrželka |
Suroviny na 1 porci
Technologický postup:
Nejdříve se pustíme do výroby křupavých bramborových „chips“. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme tenké hranolky. Ty pak vložíme do pánve s menším množstvím oleje, kde je při nízké teplotě pečeme pod pokličkou zhruba pětadvacet minut.
Okurky a ředkvičky nakrájíme na menší kousky, přesuneme je do misky a přidáme k nim žlutá zrna kukuřice. Zeleninovou směs pak zakápneme olivovým olejem, troškou citrónové šťávy a ochutíme salátovým kořením. Obsah misky pořádně promícháme a čerstvý zeleninový salát, jenž krásně doplní naši zdravou variantu „fish and chips“, máme hotový.
Filet ze sumečka omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, lehce osolíme, opepříme a z obou stran jej krátce orestujeme na trošce olivového oleje. Poté rybu přesuneme z pánve na talíř, na který ještě přidáme zlatavé bramborové hranolky.
Celý pokrm pak ještě (chuťově i barevně) zpestříme nakrájenou zeleninou a ozdobíme petrželkou. A teď už se můžeme bez servítků pustit do lahodné alternativy „fish and chips“, která oproti svému klasickému provedení neobsahuje přemíru tuků a soli, a přitom nám poskytne chuťový zážitek hodný gurmánů…
Plusy
- Snadná a rychlá příprava.
- Nízký glykemický index.
- Vyvážený poměr živin.
- Absence lepku a laktózy.
- Kvalita i množství tuků.
Fish and chips
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Sumeček |
0,100 |
kg |
Brambory |
0,100 |
kg |
Okurky |
0,100 |
kg |
Ředkvičky |
0,100 |
kg |
Cherry rajčátka |
0,040 |
kg |
Kukuřice |
0,040 |
kg |
Olivový olej |
0,010 |
kg |
Citronová šťáva |
||
Salátové koření |
||
Himalájská sůl |
||
Pepř |
||
Petrželka |
Suroviny na 1 porci
Nejdříve se pustíme do výroby křupavých bramborových „chips“. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme tenké hranolky. Ty pak vložíme do pánve s menším množstvím oleje, kde je při nízké teplotě pečeme pod pokličkou zhruba pětadvacet minut.
Okurky a ředkvičky nakrájíme na menší kousky, přesuneme je do misky a přidáme k nim žlutá zrna kukuřice. Zeleninovou směs pak zakápneme olivovým olejem, troškou citrónové šťávy a ochutíme salátovým kořením. Obsah misky pořádně promícháme a čerstvý zeleninový salát, jenž krásně doplní naši zdravou variantu „fish and chips“, máme hotový.
Filet ze sumečka omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, lehce osolíme, opepříme a z obou stran jej krátce orestujeme na trošce olivového oleje. Poté rybu přesuneme z pánve na talíř, na který ještě přidáme zlatavé bramborové hranolky.
Celý pokrm pak ještě (chuťově i barevně) zpestříme nakrájenou zeleninou a ozdobíme petrželkou. A teď už se můžeme bez servítků pustit do lahodné alternativy „fish and chips“, která oproti svému klasickému provedení neobsahuje přemíru tuků a soli, a přitom nám poskytne chuťový zážitek hodný gurmánů…
Plusy
- Snadná a rychlá příprava.
- Nízký glykemický index.
- Vyvážený poměr živin.
- Absence lepku a laktózy.
- Kvalita i množství tuků.