Fish and chips

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Sumeček

0,100

kg

Brambory

0,100

kg

Okurky

0,100

kg

Ředkvičky

0,100

kg

Cherry rajčátka

0,040

kg

Kukuřice

0,040

kg

Olivový olej

0,010

kg

Citronová šťáva

Salátové koření

Himalájská sůl

Pepř

Petrželka

Suroviny na 1 porci

Technologický postup:

Nejdříve se pustíme do výroby křupavých bramborových „chips“. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme tenké hranolky. Ty pak vložíme do pánve s menším množstvím oleje, kde je při nízké teplotě pečeme pod pokličkou zhruba pětadvacet minut.

Okurky a ředkvičky nakrájíme na menší kousky, přesuneme je do misky a přidáme k nim žlutá zrna kukuřice. Zeleninovou směs pak zakápneme olivovým olejem, troškou citrónové šťávy a ochutíme salátovým kořením. Obsah misky pořádně promícháme a čerstvý zeleninový salát, jenž krásně doplní naši zdravou variantu „fish and chips“, máme hotový.

Filet ze sumečka omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, lehce osolíme, opepříme a z obou stran jej krátce orestujeme na trošce olivového oleje. Poté rybu přesuneme z pánve na talíř, na který ještě přidáme zlatavé bramborové hranolky.

Celý pokrm pak ještě (chuťově i barevně) zpestříme nakrájenou zeleninou a ozdobíme petrželkou. A teď už se můžeme bez servítků pustit do lahodné alternativy „fish and chips“, která oproti svému klasickému provedení neobsahuje přemíru tuků a soli, a přitom nám poskytne chuťový zážitek hodný gurmánů…

Plusy

  1. Snadná a rychlá příprava.
  2. Nízký glykemický index.
  3. Vyvážený poměr živin.
  4. Absence lepku a laktózy.
  5. Kvalita i množství tuků.

Martin Jelínek

Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Fish and chips

Název suroviny

Množství

MJ

Sumeček

0,100

kg

Brambory

0,100

kg

Okurky

0,100

kg

Ředkvičky

0,100

kg

Cherry rajčátka

0,040

kg

Kukuřice

0,040

kg

Olivový olej

0,010

kg

Citronová šťáva

Salátové koření

Himalájská sůl

Pepř

Petrželka

Suroviny na 1 porci

Nejdříve se pustíme do výroby křupavých bramborových „chips“. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme tenké hranolky. Ty pak vložíme do pánve s menším množstvím oleje, kde je při nízké teplotě pečeme pod pokličkou zhruba pětadvacet minut.

Okurky a ředkvičky nakrájíme na menší kousky, přesuneme je do misky a přidáme k nim žlutá zrna kukuřice. Zeleninovou směs pak zakápneme olivovým olejem, troškou citrónové šťávy a ochutíme salátovým kořením. Obsah misky pořádně promícháme a čerstvý zeleninový salát, jenž krásně doplní naši zdravou variantu „fish and chips“, máme hotový.

Filet ze sumečka omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, lehce osolíme, opepříme a z obou stran jej krátce orestujeme na trošce olivového oleje. Poté rybu přesuneme z pánve na talíř, na který ještě přidáme zlatavé bramborové hranolky.

Celý pokrm pak ještě (chuťově i barevně) zpestříme nakrájenou zeleninou a ozdobíme petrželkou. A teď už se můžeme bez servítků pustit do lahodné alternativy „fish and chips“, která oproti svému klasickému provedení neobsahuje přemíru tuků a soli, a přitom nám poskytne chuťový zážitek hodný gurmánů…

Plusy

  1. Snadná a rychlá příprava.
  2. Nízký glykemický index.
  3. Vyvážený poměr živin.
  4. Absence lepku a laktózy.
  5. Kvalita i množství tuků.

Martin Jelínek