Dýňový krém s opečeným česnekem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Dýně máslová |
1,250 |
kg |
Brambory |
0,200 |
kg |
Česnek |
0,005 |
kg |
Olej olivový |
0,050 |
l |
Sojová omáčka Tamari |
0,005 |
l |
Pažitka |
0,005 |
kg |
Technologický postup:
Dýni důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme přibližně 15 minut v nesolené vodě menšího objemu. Současně oloupeme a nakrájíme brambory a v druhém hrnci je, vaříme pod poklicí dvacet minut. Jakmile se uvaří dýně, i s vodou ji důkladně rozmixujeme na kaši. Po uvaření brambor vodu slijeme a brambory propasírujeme do rozmixovaného polévkového základu z dýně a důkladně promícháme. Brambory nemixujeme na kaši, protože získaná konzistence by chuťově zbytečně připomínala bramborovou kaši a to dnes nechceme. V průběhu vaření oloupeme stroužky česneku a na pánvi s olivovým olejem je při nižší teplotě pod pokličkou pomalu pečeme (10 minut). Polévku mírně ochutíme sójovou omáčkou Tamari, přidáme pečený česnek, ozdobíme čerstvou pažitkou a servírujeme.
Dýňový krém s opečeným česnekem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Dýně máslová |
1,250 |
kg |
Brambory |
0,200 |
kg |
Česnek |
0,005 |
kg |
Olej olivový |
0,050 |
l |
Sojová omáčka Tamari |
0,005 |
l |
Pažitka |
0,005 |
kg |
Dýni důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme přibližně 15 minut v nesolené vodě menšího objemu. Současně oloupeme a nakrájíme brambory a v druhém hrnci je, vaříme pod poklicí dvacet minut. Jakmile se uvaří dýně, i s vodou ji důkladně rozmixujeme na kaši. Po uvaření brambor vodu slijeme a brambory propasírujeme do rozmixovaného polévkového základu z dýně a důkladně promícháme. Brambory nemixujeme na kaši, protože získaná konzistence by chuťově zbytečně připomínala bramborovou kaši a to dnes nechceme. V průběhu vaření oloupeme stroužky česneku a na pánvi s olivovým olejem je při nižší teplotě pod pokličkou pomalu pečeme (10 minut). Polévku mírně ochutíme sójovou omáčkou Tamari, přidáme pečený česnek, ozdobíme čerstvou pažitkou a servírujeme.