Cuketové rizoto
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Cuketa |
1,000 |
kg |
Žampióny |
0,500 |
kg |
Cibulka jarní |
0,333 |
kg |
Olej stolní |
0,000 |
l |
Rýže |
0,267 |
kg |
Bazalka |
0,003 |
kg |
Sůl |
0,003 |
kg |
Pepř mletý |
0,003 |
kg |
Technologický postup:
Na oleji podusíme očištěné a nakrájené žampióny, cuketu a jarní cibulku, osolíme, opepříme a podusíme. Promícháme s uvařenou rýži a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.
Cuketové rizoto
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Cuketa |
1,000 |
kg |
Žampióny |
0,500 |
kg |
Cibulka jarní |
0,333 |
kg |
Olej stolní |
0,000 |
l |
Rýže |
0,267 |
kg |
Bazalka |
0,003 |
kg |
Sůl |
0,003 |
kg |
Pepř mletý |
0,003 |
kg |
Na oleji podusíme očištěné a nakrájené žampióny, cuketu a jarní cibulku, osolíme, opepříme a podusíme. Promícháme s uvařenou rýži a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.
Dana Brožová – ŠJ Vítkov