Čočkový dhal
Suroviny:
Čočkový dhal |
||
Suroviny |
množství |
jednotka |
Čočkový dhal |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
česnek |
0,005 |
kg |
čočka beluga |
0,085 |
kg |
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
olej rostlinný |
0,01 |
l |
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
rajský protlak |
0,023 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
Technologický postup:
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme čočku(možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí čočky, tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.
Čočkový dhal
Čočkový dhal |
||
Suroviny |
množství |
jednotka |
Čočkový dhal |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
česnek |
0,005 |
kg |
čočka beluga |
0,085 |
kg |
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
olej rostlinný |
0,01 |
l |
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
rajský protlak |
0,023 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme čočku(možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí čočky, tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.