Cizrnový falafel
Suroviny:
Suroviny (2x90g/porce) |
10 porcí |
Cizrna |
300 g |
Voda |
1000 ml |
Petržel nať (2 svazky) |
100g |
Koriandr mletý |
10g |
Římský kmín |
20g |
Hraška |
50g |
Černý pepř |
10g |
Kardamon mletý |
3g |
Cayenský pepř |
5g |
Cibule |
200 g |
Česnek |
30 g |
Sůl |
10 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Technologický postup:
Cizrnu si namočíme na min. 12 h. do studené vody. Vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Cizrnu (nevařenou) a ostatní suroviny nasypeme do mixéru a rozmixujte na hrubou směs (ne zcela najemno). Směs přesypeme do mísy, promícháme. Zakryjeme mísu potravinářskou folií a dáme na 1h vychladit. Ze směsi uděláme kuličky a dáme upéct do trouby či konvektomatu (160°C, 30 min).
Cizrnový falafel
Suroviny (2x90g/porce) |
10 porcí |
Cizrna |
300 g |
Voda |
1000 ml |
Petržel nať (2 svazky) |
100g |
Koriandr mletý |
10g |
Římský kmín |
20g |
Hraška |
50g |
Černý pepř |
10g |
Kardamon mletý |
3g |
Cayenský pepř |
5g |
Cibule |
200 g |
Česnek |
30 g |
Sůl |
10 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Cizrnu si namočíme na min. 12 h. do studené vody. Vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Cizrnu (nevařenou) a ostatní suroviny nasypeme do mixéru a rozmixujte na hrubou směs (ne zcela najemno). Směs přesypeme do mísy, promícháme. Zakryjeme mísu potravinářskou folií a dáme na 1h vychladit. Ze směsi uděláme kuličky a dáme upéct do trouby či konvektomatu (160°C, 30 min).